(VIDEO) KRIO OD ŠEFOVA DA JE BOLESTAN: Lubic na dan nesreće bio na bolovanju i pod terapijom!
Foto: Reuters

Novi detalji

(VIDEO) KRIO OD ŠEFOVA DA JE BOLESTAN: Lubic na dan nesreće bio na bolovanju i pod terapijom!

Planeta -
Pocepao je lekarsku potvrdu da je bolestan, otišao na posao i odveo 149 ljudi u smrt

BERLIN - Kopilot aviona nemačke kompanije "Džerman vings" Andreas Lubic, za koga se sumnja da je namerno srušio avion sa 150 putnika i članova posade, bio je na bolovanju na dan nesreće, ali to nije prijavio poslodavcima, saopštilo je nemačko tužilaštvo, na osnovu dokaza koje su istražitelji našli.

"Zaplenjena su dokumenta sa medicinskim podacima koja ukazuju da je on bio bolestan i da su mu lekari prepisali odgovarajuću terapiju", saopštila je kancelarija tužilaštva u Diseldorfu pošto su istražitelji pretresli njegov stan u tom gradu, kao i kuću njegovih roditelja u Montabauru.

"Činjenica da postoji potvrda o njegovoj sprečenosti za rad, između ostalog, koja je nađena pocepana, čak počev od dana kada se nesreća dogodila, potkrepljuje pretpostavku zasnovanu na preliminarnom ispitivanju da je on sakrio od poslodavaca i kolega da je bolestan", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Priroda bolesti nije precizirana, navodi francuska štampa.Nemačka policija je ranije danas saopštila da je u pretrazi pronađen "značajan trag" među predmetima koji pripadaju nemačkom kopilotu Lubicu, ali nije precizirala šta je to.

Avion nemačke kompanije srušio se u utorak u francuskim Alpima dok je leteo na liniji Barselona-Diseldorf. Niko od 144 putnika i šest clanova posade nije preživeo.

http://www.youtube.com/watch?v=sc7YuSyB3Tk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track