(VIDEO) SAT NA GRADSKOM TRGU STAO KAD SE ZEMLJA ZATRESLA: Pola Amatričea više ne postoji!
Foto: AP

Tragedija

(VIDEO) SAT NA GRADSKOM TRGU STAO KAD SE ZEMLJA ZATRESLA: Pola Amatričea više ne postoji!

Planeta -

Gradić Amatriče, oko 160 kilometara severoistočno od Rima, poznat kao omiljeno izletište Rimljana, najteže je pogođen u noćašnejm zemljotresu, a prema informacijama sa terena, polovina ovog mesta je potpuno uništena.

"Polovina grada ne postoji. Sada je cilj spasiti što više ljudi. Ispod ruševina čujemo glasove, moramo spasiti te ljude", izjavio je gradonačlenik Serđo Piroci.

On je u izjavi za italijansku TV rekao i da postoji opasnost od rušenja mosta i odrona.Rojters javlja i kako je lokalna bolnica teško oštećena u potresu i da su pacijenti izneti na ulicu.

Amatriče je bilo lepo malo mesto nedaleko od Peruđe i poznato je odredište za odmor Rimljana u potrazi za planinskom svežinom tokom leta. Takođe, poznati sos za špagete dobio je ime po ovom mestu, a mnogi kuvari koji su priremali hranu papama bili su iz Amatričea. Gradić ima oko 3.000 stanovnika.

Uz Amatriče, pogođena su i mesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto.

U zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihterove skale, koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju, prema do sada objavljenim podacima, poginula je 21 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track