(VIDEO) NEMAČKI TENKOVI SU HARALI SIRIJOM, A ONDA SU STIGLI RUSKI: Sirijci ih jedva dočekali
Foto: Wikipedia

Rusko oružje

(VIDEO) NEMAČKI TENKOVI SU HARALI SIRIJOM, A ONDA SU STIGLI RUSKI: Sirijci ih jedva dočekali

Planeta -

Ruski tenkovi T-62M koji su nedavno dopremljeni u Siriju dočekani su sa velikom radošću od strane vojnika i oficira Sirijske arapske armije.

Prema tvrdnjama sirijskih oficira, na frontu se potvrdilo da su se u borbi bolje pokazali jedan tako pouzdan tenk i dobra posada od mnogo modernijih i daleko skupljih tenkova kao što je "Leopard 2A4", čije su ljušture Turci posejali po frontu oko Al Baba.

Rusija je dopremila Siriji veći kontigent tenkova T-62M koji će na frontu zameniti starije modele T-54 i T-55. Neki od tenkova već su se našli na frontu, dok je većina poslata na ugradnju sistema razvijenih u ratnoj radionici sirijskih vojnih inženjera.

Iskustva sa turskim "Leopardima", tvrde sirijski oficiri, pokazala su da težak oklop na tenkovima gubi funkciju čak i pred starijim modelima protivtenkovskih sistema, a da su sistemi ranog onemogućavanja dejstva protivtenkovskih oruđa, manevarske sposobnosti na svim vrstama terena i pouzdanost motora osnovne karakteristike za uspešno dejstvo tenkovskih jedinica na frontu.

Pogledajte jedan od snimaka koji pokazuju kako T-62 izdržava udar navođenih raketa u Siriji:

(Vesrti-online)

BONUS VIDEO:

Kurir TV: Zašto je MIG 35 bolji od F 35?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track