(VIDEO) SNOUDEN UPOZORAVA: NSA drži pištolj uperen u glavu svakog Amerikanca
Foto: Printscreen Yt

Jeste, vide vam i...

(VIDEO) SNOUDEN UPOZORAVA: NSA drži pištolj uperen u glavu svakog Amerikanca

Planeta -
Amerikance pogađa to što ih vlasti špijuniraju tek kad je reč o ličnim golišavim fotografijama, i jeste, NSA može nesmetano da gleda slike vašeg penisa, zaključili bivši špijun i novinar

VAŠINGTON - Američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), drži pištolj uperen u glavu svakog stanovnika SAD dok im istovremeno poručuje da joj veruju, izjabvio je bivši obaveštajac te agencije Edvard Snouden.

On je u intervjuu u programu koji vodi Džon Oliver komentarisao odluku da se Amerikanci izjasne da li će prihvatiti da ih NSA nadzire u sklopu borbe protiv terorizma. Snouden je ocenio da Amerikanci ne bi trebalo da prihvate nove navike koje bi omogućile vlastima da imaju uvid u njihove lične fotografije, prenela je Raša tudej.

Oliver je konstatovao da većina ispitanih Amerikanaca ne mari za to što ih NSA špijunira osim u slučaju privatnih golišavih fotografija, što smatraju alarmantnim narušavanem privatnosti.

"Da li mogu da vide moj penis?", pitao je Oliver otvoreno Snoudena, a bivši špijun mu je objasnio na koji način NSA može da vidi privatne fotografije čak i kad su poslane u internoj komunikaciji.

"Kad vaša džank pošta prođe kroz Gmail, NSA dobija njenu kopiju", objasnio je Snouden.

"NSA ima najveće mogućnosti nadziranja ikad viđene u istoriji. Oni će sada reći da to ne koriste u svrhe loše po američke građane. Na neki način, to jeste istina. Međutim, pravi problem je u tome što oni svoje mogućnosti upotrebljavaju tako da nas učine ranjivima, a onda nam kažu: 'Držim pištolj uperen u tvoju glavu. Neću povući obarač. Veruj mi!'", istakao je Snouden.

Snouden živi u Rusiji, gde je dobio azil posle objavljivanja poverljivih dokaza da je američka Nacionalna služba bezbednosti, gde je bio zaposlen, špijunirala građane i države širom sveta.

http://www.youtube.com/watch?v=8eHR8Eo4vII

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track