(VIDEO) ŠOK-BOMBA: Novinarki granata raznela pola lica, ali je ponovo stala pred kamere
Foto: Printscreen/Youtube

Ratni reporteri

(VIDEO) ŠOK-BOMBA: Novinarki granata raznela pola lica, ali je ponovo stala pred kamere

Planeta -
Kada je došlo do sukoba između Izraelaca i Palestinaca, novinarka libanske televizije zadobila je ozbiljne povrede

Hana Mahamid, arapsko-izraelska reporterka libanske televizije pojavila se na malim ekranima sa zavojem preko lica.Naime, nju je pogodila granata koju su ispalili izraelski policajci.

Njen kolega je rekao da ona nije ozbiljno povređena, ali su joj ostale “rupe na licu i vratu” zbog čega su joj lekari savetovali da uzme bolovanje da bi se oporavila.

Na TV snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako projektil leti ka kameri televizije Al-Majadin, a potom se čuje vrištanje i Hana u bolovima dok joj svi pritčavaju da pomognu. Ipak, nju su primorali da nastavi da radi, a TV stanica je pronašla drugog reportera kome bi bilo dozvoljeno da ulazi u Izrael i Palestinu.

"Naravno da nije dobro. Još uvek ne znamo kakve će posledice imati njene povrede i da li će joj ostati ožiljci. Tražili smo nekog da joj pomogne, ali nije lako", rekao je Hanin kolega.

Izraelska policija je izjavila da je do sukoba došlo kada su hapsili oca palestinskog tinejdžera Fadija Aluna (19), koji je optužen da je nožem napao izraleskog tinejdžera pre nego što ga je usmrtila policija.

Predstavnica za medije izraelske policije, Luba Samri, rekla je da su policajci morali da razbiju protest i da “svi koji su prisutni na nedozvoljenoj lokaciji rizikuju da budu povređeni”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track