(VIDEO) POGINULO 13 LJUDI: Dramatičan snimak pada helikoptera na zapadu Norveške
Foto: Profimedia

U blizini Bergena

(VIDEO) POGINULO 13 LJUDI: Dramatičan snimak pada helikoptera na zapadu Norveške

Planeta -

Norveška spasilačka služba saopštila danas da je obustavila pretragu za nestalima u helikopterskoj nesreći navodeći da se pretpostavlja da su svi putnici i članovi posade, njih 13, poginuli na istočnoj oballi Norveške gde se srušila letelica.

"Ne verujemo da je iko preživeo. Operacija spasavanja je obustavljena", navele su spasilačke službe. Norveške vlasti saopštile su ranije danas da je 11 tela pronađeno nakon što se srušio helikopter na jednom ostrvu u blizini zapadne obale Norveške, a dve osobe se i dalje vode kao nestale.

U ovoj oblasti helikopteri redovno saobraćaju od naftnih platformi, koje su stacionirane na moru, do obala.

Bergen je drugi najveći grad u Norveškoj. Prema izveštajima vremenske prilike su bile povoljne, tako da će istraga utvrditi šta je tačno bio uzrok pada helikoptera.

Jedanaest tela je pronađeno, a dve osobe se i dalje vode kao nestale, saopštili su spasilački zvaničnici.

Norveški Koordinacioni centar za spasavanje naveo su da je u helikopteru EC-225 kompanije Eurokopter pored 11 Norvežana, bili jedan Britanac i jedan Italijan. Televizija NRK je prenela da je 11 od 13 osoba u helikopteru bilo zaposleno u norveškoj energetskoj kompaniji Statoil ASA. Nesreća se desila na ostrvu Turej, blizu Bergena. Helikopter je leteo s naftne bušotine u Severnom moru, oko 120 kilometara severozapadno od Bergena, ka norveškom kopnu.

(Beta/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja