(VIDEO) SUPERKALAŠ: Ovo je ruska puška koja puca i pod vodom!

Još ubojitiji

(VIDEO) SUPERKALAŠ: Ovo je ruska puška koja puca i pod vodom!

Planeta -
Sa posebnim mecima, ona u vodi ima domet od 25 metara na dubini od oko 30 metara i 18 metara na dubini od 20 metara. Posebno dizajnirani meci za pucanje pod vodom slični su standardnim, ali malo se razlikuju u obliku

Podvodni “kalašnjikov”! Ruski vojska i specijalci od 2013. godine koriste pušku koja ispaljuje hice i pod vodom. Kako bi pušku nakon pucanja na tlu namestili da ona puca i pod vodom, vojnici moraju da promene okvir.

Do sada su vojnici koji se bore pod vodom morali da nose dve vrste oružja, ono za pucanje pod vodom i “kalašnjikov” za pucanje na tlu.

Tulski konstruktorski biro predstavio je 2013. godine automatsku pušku-amfibiju, koja može da puca na kopnu i pod vodom. Dužina ove automatske puške je 685 milimetara, a kad se koristi kao minobacač, težina joj je 4,6 kg. Na kopnu ima domet 500 metara. Tempo pucanja joj je 800 metaka u minutu.

Sa posebnim mecima, ona u vodi ima domet od 25 metara na dubini od oko 30 metara i 18 metara na dubini od 20 metara. Posebno dizajnirani meci za pucanje pod vodom slični su standardnim, ali malo se razlikuju u obliku.

Konstruktor ove automatske puške i njene bojeve municije je filijala Tulskog konstruktorskog biroa – CKIB SOO. Oružje se trenutno proizvodi samo za domaću upotrebu. Prvi put je predstavljena na međunarodnom sajmu “Interpoliteh-2013″.

http://www.youtube.com/watch?v=l7ACikDDNZY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja