(VIDEO) SVADBENI DAR ŠEFA ISLAMSKE DRŽAVE: Dao sadistkinji da odseče glavu drugoj ženi - kao poklon!
Foto: Printscreen Daily Mail

Crno svedočanstvo

(VIDEO) SVADBENI DAR ŠEFA ISLAMSKE DRŽAVE: Dao sadistkinji da odseče glavu drugoj ženi - kao poklon!

Planeta -
Lina, prebeg iz zloglasnog kalifata, kaže da su većina žena verskih sudija čista čudovišta

LONDON - Lider Islamske države (ISIL) Abu Bakr al-Bagdadi dozvolio je jednoj Tunižanki, koja je verski sudija, da za svoj svadbeni poklon odseče glavu drugoj ženi, ispričala je bivša pripadnica te ekstremističke grupe britanskom listu "Dejli mejl".

Lina je radila za žene sudije u sirijskom gradu Majadinu pre nego što je pobegla od krvoločnog režima ISIL. Ispričala je da je jedna sudija, Tunižanka Roa Um Hotaba al-Tunisi, za koju kaže da je čudovište, bila izgubila muža u borbi i čelnici ISIL odlučili su da mora da se ponovo uda, jer je mlada. Morala je da pristane, ali je zatražila je da ubije neku "nevernicu" kao poklon za venčanje.

Taj zahtev došao je do Al Bagdadija lično i on je dugo razmišljao, ali joj je naposletku ispunio želju. Jedini uslov bio je da odseče glavu samo drugoj ženi, pošto ISIL strogo odvaja "muške" i "ženske" stvari. I dali su joj Um Abdulu, Lininu šeficu, takođe sudiju za veru, ali veoma blagu ženu, koje fizičke kazne bičevanja - vršila udarajaći osuđenicu olovkom po ruci. Um Abdula je baš tada optužena da je saudijski špijun, što je optužba koja se u ISIL svaki čas čule. Roa ju je zaklala i odrubila joj glavu sa uživanjem.

Lina je ispričala da ISIL kažnjava žene u najboljem slučaju novčano - za nošenje "neislamske" odeće, ali i bičevanjem, prebijanjem zbog razgovora sa strancima, odsecanjem udova zbog krađe, kamenovanjem do smrti za preljubu i odsecanjem glave za izdaju.

"Jedna žena je tako uhapšena zato što je razgovarala s muškarcem u prodavnici, iako je rekla da joj je muž. Izvedena je pred sudiju Egipćanku, koja ju je osudila na stravično bičevanje. Bičevana je kao životinja sa 80 udaraca, na glavnom trgu pred svima, a kada se njen muž pojavio, izvadio bračni ugovor i dokazao da je to njegova supruga, bilo je prekasno", seća se ona.

Kao još jedan primer zverstava ISIL, Lina priča kako je verski sud osudio jednu mladu ženu (27), majku dvoje sitne dečice, na smrt zbog špijunaže samo zbog toga što se u telefonskoj poruci preko aplikacije "Vot's ap" požalila svojoj sestri, koja živi u Damasku, na život u Islamskoj državi.

"Rekli su da je povezana sa režimom (sirijskog predsednika Bašara al) Asada, da je špijun. A ona je samo govorila istinu", ističe ona.

Lina kaže da je za dve godine, koliko je radila u tamošnjem sudu, bila očevidac "nebrojenih bičevanja i batina", a seća se i tri slučaja amputacije udova i jednog obezglavljivanja koje su izveli dobrovoljci ISIL na glavnom trgu. Priča i o stravičnom iživljavanju nad devojčicama i devojkama iz jazidske manjine, koje služe kao seksualno roblje "s kojim rade šta požele". Strankinje uživaju prednost, a Lina se seća dve Britanke - plavuše Suzane i riđokose Fatime.

Pored toga, kako navodi, ISIL tera decu da špijuniraju drugu decu i odrasle, kaže ona.

(Tanjug/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track