(VIDEO) U HONGKONGU RADILE MARICE: Demonstranti ometali uklanjanje barikada, pa završili u apsu
Foto: Printscreen Yt

Raščišćavanje centra

(VIDEO) U HONGKONGU RADILE MARICE: Demonstranti ometali uklanjanje barikada, pa završili u apsu

Planeta -
Jednom od četiri trake ulice Argajl, koju su demonstranti prethodno blokirali čak dva meseca, do podneva je potekao saobraćaj

HONGKONG - Policija u Hongkongu pohapsila je više desetina demonstranata koji su odbili da se povinuju sudskom nalogu za uklanjanje barikada iz dela grada Mong Kok, poprištu ranijih nasilnih sukoba.

Policajci su prvo upozorili ljude da ne ometaju radnike koji su, na nalog suda, uklanjali barikade sa jedne od tri lokacija u gradu na kojima se demonstranti nalaze već mesecima, a potom su zbog ometanja radnika uhapsili više desetina demonstranata, prenela je agencija AP.

Demonstranti prvo nisu pružali otpor kad su radnici sa belim kacigama na glavama i radničkim rukavicama počeli da uklanjaju drvene palete i drugo smeće sa središta raskrisnice i odnose ih u obližnje kamione. Kako su radnici nastavili da napreduju duž ulice Argajl i počeli da uklanjaju šatore demonstranata, oni su im se usprotivili koristeći taktike otezanja, pa su tako tražili više vremena da bi spakovali svoje stvari iz šatora.

Do popodneva po lokalnom vremenu je jednom od četiri trake ulice Argajl, koju su demonstranti prethodno blokirali čak dva meseca, potekao saobraćaj.

Demonstranti su 28. septembra zauzeli glavne raskrsnice na tri lokacije u Hong Kongu, zahtevajući veći stepen demokratije. Kraj spora između vlade i demonstranata se još ne nazire, budući da nijedna strana nije pokazala spremnost na kompromise.

http://www.youtube.com/watch?v=NeM8wjmksUA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track