(VIDEO) UBIO DVOJE U BIOSKOPSKOJ SALI: Ćutao je dok je pucao i ćutke presudio i sebi
Foto: Reuters

Krvoproliće u Luizijani

(VIDEO) UBIO DVOJE U BIOSKOPSKOJ SALI: Ćutao je dok je pucao i ćutke presudio i sebi

Planeta -
Postariji belac napravio masakr u bioskopu "Grand teatar" u američkom gradu Lafajetu
1 / 4 Foto: AP

LAFAJET - Naoružani napadač ušao je u bioskop "Grand teatar" u Lafajetu u američkoj saveznoj državi Luizijani, iz čista mira zapucao, ubio dvoje i konačno presudio i sebi.

Devet ljudi je ranjeno, neki su u kritičnom stanju pa se strahuje da bi crni bilans mogao da se poveća, saopštila je policija ne navodeći koliko je povređenih. Identitet ubice još nije saopšten.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ušao je u zamračenu salu u kojoj se upravo prikazivao film "Train wrack" i bez ijedne reči zapucao oko sebe.

Policija je na konferenciji za štampu saopštila da su identifikovana kola osumljičenog za pucnjavu u bioskopu i slonila prisutne sa tog područja pošto su u tom automobilu videli predmet za koji se sumnja da je bomba.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pukovnik državne policije Luizijane Majk Edmondson kaže da bi prisutni evakuisani jer bi verovatno mogli da čuju zvuk prskanja stakla i eksploziju prtljažnika.

http://www.youtube.com/watch?v=C6rj4h_pt8g

Policija je navela da je identifikovala napadača kao 58-godišnjeg belca, ali nije objavila njegovo ime.

Foto: AP
Foto: AP

Jedan nastavnik zaštitio je svojim telom prijateljicu. Ona je ranjena u nogu, ali je bila dovoljno prisebna da pritisne požarni alarm, kako bi druge upozorila na opasnost.

Četiri policajca ušla su u bioskop kako bi uhvatila napadača. Oni su čuli tri pucnja i kada su ušli, zaključuli su da je izvršio samoubistvo.

Jedna od prvih osoba koja se na Tviteru oglasila ovim povodom je zvezda tog filma Ejmi Šamer, koja je napisala da je srcem i molitvama uz sve u Luizijani.

Guverner Luizijane Bobi Džindal smesta je otputovao u Lafajet, obišao žrtve u lokalnoj bolnici i pozvalio njihovu hrabrost.

http://www.youtube.com/watch?v=Rx8gEgdoz2s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track