(VIDEO) UZALUD SKRIVAO LICE: Otkriven identitet plaćenika u ukrajinskoj uniformi
Foto: Fejsbuk

Došao da pomogne

(VIDEO) UZALUD SKRIVAO LICE: Otkriven identitet plaćenika u ukrajinskoj uniformi

Planeta -
Novinar LajfNjuza je uradio svojevrstan intervju sa ovim čovekom preko Fejsbuka. Prema Krisovim rečima, on je došao kao dobrovoljac u Ukrajinu da pomogne pri demontiranju mina i municije, dodajući da nije ni desničar, ni nacista“

UKRAJINA - Na internetu se nedavno pojavio snimak čoveka koji u uniformi sa oznakama Azova sakriva lice i na engleskom govori da se skloni kamera od njega. Novinar LajfNjuza je pronašao o kome se radi i pokušao da sazna sa kakvim je ciljem došao u Ukrajinu.

Reč je o Krisu Garetu, britanskom državljaninu kom „izlet“ u Ukrajinu nije prvi put da posećuje konfliktna područja u svetu.

Novinar LajfNjuza je uradio svojevrstan intervju sa ovim čovekom preko Fejsbuka. Prema Krisovim rečima, on je došao kao dobrovoljac u Ukrajinu da pomogne pri demontiranju mina i municije.

On kaže da je rizikovao sve da dođe da pomogne. „Azov je tražio pomoć i ja sam se prijavio“, kaže Garet i dodaje: „Ja nisam desničar, nisam nacista“.

Garet je u Burmi takođe bio zadužen za uklanjanje mina. Na internetu postoji nekoliko fotografija koje potvrđuju ove reči, ali na ovim slikama nije bio u uniformi.

Ovo međutim nije prvi put da se strani borci nađu pred kamerama u Donbasu. Jedan snimak koji je snimljen na istom mestu, u Marijupolju okazuje strance koji komanduju jedinicama tokom vojnih operacija.

http://www.youtube.com/watch?v=BHyEmusiPK0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja