(VIDEO) UŽIVO IZ BANJALUKE: Pauza na zahtev poslanika SDS
Foto: Printscreen RTRS

Konstitutivna sednica

(VIDEO) UŽIVO IZ BANJALUKE: Pauza na zahtev poslanika SDS

Planeta -
Svečane zakletve položiće novoizabrani poslanici, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik i potpredsednici, Josip Jerković i Ramiz Salkić

BANJALUKA - Intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, u Banjaluci je počela konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

Prenos sednice možete uživo da pratite ovde:

Pošto je najstariji poslanik i predsedavajući, Ilija Stevančević, otvorio sednicu, odmah je počela poslanička rasprava o formiranju skupštinske Komisije za izbor i imenovanja.

U 15.15 Predjedavajući Konstitutivne sjednice je na zahtev Kluba poslanika SDS dao je polučasovnu pauzu.

Na današnjoj sednici trebalo bi da svečane zakletve polože novoizabrani poslanici, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik i potpredsednici, Josip Jerković i Ramiz Salkić. Takođe će biti izabrani predsednik i potpredsednici parlamenta, konstituisano radno Predsedništvo i verifikovani mandati poslanika.Pre sednice CIK BiH poslanicima će dodeliti sertifikate.

Očekuje se i usvajanje dva zaključka kojima se pokreću inicijative za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Veće naroda Republike Srpske.

Konstitutivnom sednicom devetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske predsedava najstariji poslanik Ilija Stevančević, kao što je najavljeno, a u radu mu pomažu najmlađi poslanici i generalni sekretar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track