(VIDEO) VEČERALA S PUTINOM: Ornela Muti ide 8 meseci u zatvor!
Foto: Profimedia

Prevarila upravu pozorišta

(VIDEO) VEČERALA S PUTINOM: Ornela Muti ide 8 meseci u zatvor!

Planeta -
Umesto da glumi u predstavi, lepa italijanska glumica rekla da je bolesna i otišla na dobrotvornu večeru na kojoj je predsednik Rusije pevao "Blueberry Hills"

TRST - Italijanska glumica Ornela Muti (59) osuđena je za prevaru na osam meseci zatvora zbog toga što je glumila da je bolesna da bi izbegla predstavu u pozorištu i umesto toga je otišla na večeru s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Sud u Pordenoneu, na severoistoku Italije, proglasio je Mutijevu krivom za prevaru nakon što je utvrdio da je u decembru 2010. uverila lekara da joj izda lažnu potvrdu da boluje od laringitisa kako bi izbegla dogovoreni nastup u pozorištu Verdi u Trstu.

Umesto da glumi u predstavi, za šta je dobila oko 25.000 evra, Mutijeva je otišla Putinov rodni Sankt Petersburg na dobrotvornu večeru, kojoj je prisustvoao i američki glumac Kevin Kostner, prenose italijanski mediji.

Sud je kaznio Mutijevu sa 600 evra i izrekao joj kaznu od osam meseci zatvora, koja može biti pretvorena u uslovnu, ako plati 30.000 evra odštete tršćanskom pozorištu.

http://www.youtube.com/watch?v=jS-IZrccItw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track