(VIDEO) VOZAČ MAŠINE ZA SNEG: Nisam ni video ni čuo avion koji je jurio ka meni u mraku
Foto: Fonet/AP

Istraga

(VIDEO) VOZAČ MAŠINE ZA SNEG: Nisam ni video ni čuo avion koji je jurio ka meni u mraku

Planeta -
Ruski stražitelji stoje pri tome da su za avionsku nesreću na moskovskom aerodoromu Vnukovu, kad su poginuli direktor Totala Krisijan de Maržeri i još četiri osobe, krivi šefovi aerodroma

MOSKVA - Vozač mašine za čišćenje snega, koji je navodno izazvao avionsku nesreću na moskovskom aerodromu Vnukovo, izjavio je da nije video niti čuo privatni avion koji je jurio ka njemu niz pistu u mraku.

Nesreća se dogodila u ponedeljak, kada je avion prilikom uzletanja udario u mašinu za čišćenje snega na pisti i zapalio se, preneo je AP. U nesreći su poginuli direktor francuskog energetskog koncerna "Total" Kristof de Maržeri i još tri člana posade letelice.Istražitelji su odredili pritvor vozaču, za koga kažu da je pio na radnom mestu, što njegov je njegov advokat demantovao.

Televizijska stanica Kanal 1 emitovala je danas snimak ispitivanja vozača Vladimira Martinjenka. On je rekao da nije primetio da je skrenuo na pistu i da nije čuo avion od buke mašine niti video bilo kakva svetla.

Ruski istražitelji su juče saopštili da je za avionsku nesreću na moskovskom aerodoromu kriv "kriminalni nemar" rukovodilaca aerodroma.

http://www.youtube.com/watch?v=vx4MW20UIlY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track