VOJSKA VEŽBA, KIM PRETI: Amerikanci, spremni smo za nuklearni rat!
Foto: Reuters

Oštro iz Severne Koreje

VOJSKA VEŽBA, KIM PRETI: Amerikanci, spremni smo za nuklearni rat!

Planeta -
Kim Džong-un odbacio mogućnost ikakvog dijaloga sa trenutnim vlastima SAD, navodeći da "nema želje da se pregovara sa besnim psima"
1 / 6 Foto: Reuters

PJONGJANG - Severna Koreja tvrdi da je spremna da uđe u nuklearni rat sa SAD, pošto je Vašington pozvao Pjongjang da ispuni svoje obaveze po pitanju denuklearizacije.

Tokom redovnih vojnih vežbi, lider Severne Koreje Kim Džong-un rekao je da su Korejci "spremni za svaki rat u kome bi se koristilo i konvencionalno i nuklearno oružje". On je, takođe, odbacio mogućnost ikakvog dijaloga sa trenutnim vlastima SAD, navodeći da "nema želje da se pregovara sa besnim psima".

Mediji su ranije spekulisali o mogućim razgovorima između SAD i Severne Koreje. Specijalni američki predstavnik za Severnu Koreju San Kim izrazio je tokom posete Pjongjangu razočaranje jer nije uspeo da se sastane sa predstavnikom Severne Koreje. Ovo je podstaklo glasine da će SAD pokušati da stupe u dijalog sa Pjongjangom. Portparol Stejt departmenta Džen Psaki, međutim, je kasnije rekla da je dijalog isključen, sve dok Severna Koreja ne ispuni svoje obaveze o denuklearizaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track