VRAĆAJU SE RUSKI TURISTI: Erdogan zahvalio Putinu na obnovi čarter-letova
Foto: Fonet/AP

Spasavanje turističke sezone

VRAĆAJU SE RUSKI TURISTI: Erdogan zahvalio Putinu na obnovi čarter-letova

Planeta -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zahalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na odluci da se obnove čarter-letovi između dve zemlje.

Turski lider je o tom pitanju razgovarao sa ruskim predsednikom u kineskom gradu Hangdžou, u kome se održava samit G20, prenosi Tass.

Putin je podsetio da je ruska vlada potpisala nalog o ukidanju zabrane čarter-letova za Tursku 28. avgusta, kao i da je "u petak krenuo prvi čarter let sa ruskim turistima za Trusku", dodajući da su Rusi tamo veoma srdačno dočekani.

Erdogan je zahvalio na tome i potvrdio da su juče obnovljeni čarter-letovi.

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je ranije danas u kineski grad Hangdžou gde se održava samit G20, a posetu je započeo bilaterlanim sastancima, uključujući turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. On je rekao da namerava da s njim razgovara o obnavljanju potpune saradnje dveju zemalja.

"„Drago mi je što imamo mogućnost da razgovaramo o tome kako teče ispunjavanje naših dogovora postignutih tokom vaše posete Rusiji, u Sankt Peterburgu. Naravno, potrebno je učiniti još mnogo toga da bi se obnovila potpuna saradnja u svim pravcima. O tome ćemo upravo danas razgovarati", rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track