ZAGLAVIO U ZATVORU JER NEMA ZA KAUCIJU: Iz nemoći bukvalno počeo da jede zatvor!
Foto: Cook County Jail

Protest u Čikagu

ZAGLAVIO U ZATVORU JER NEMA ZA KAUCIJU: Iz nemoći bukvalno počeo da jede zatvor!

Planeta -
Lemont Keti (17) je uništio utrobu jedući šrafove, kaiševe i druge delove zgrade, što je zatvor koštalo više od milion dolara

ČIKAGO - Mlada nada američke košarke Lemont Keti (17), ljut što mu niko nije pomogao da plati 4.000 dolara kaucije da bi se branio sa slobode, odlučio je da krene da jede zatvor, a počeo je od šrafova, pribadača, kaiševa kože i instrumenata iz zatvorske ambulante.

"On bukvalno jede zatvor", rekla je za Čikago tribjun Kara Smit, izvršna direktorka zatvora. "Mislim da je ovaj slučaj savršen primer kako je pravosudni sistem omanuo. To je strahovito tužan i veoma uznemiravajući slučaj."

He swallowed screws, needles and pieces of metal.

Posted by Metro on Tuesday, May 26, 2015

Lemont je završio u zatvoru zato što je optužen za pljačku, a niko od porodice nije imao 5.000 dolara da plati za kauciju kako bi se mladić branio sa slobode.

Toliko je uništio svoju utrobu da je dva puta ležao u bolnici, što je zatvor koštalo više od milion dolara. Porodica nema novca za kauciju i optužuje zatvor za Lemontovo strašno stanje.

Često se dešava da delinkventi koji su počinili manje prestupe ostanu u zatvoru godinama jer nemaju da plate kauciju. Za to vreme okoreli kriminalci im naprave pakao od života i nateraju ih da se brane, a posledica je veoma nasilno ponašanje, zbog kog im se dalje sudi.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track