ZALUTALI U OPASNU ZONU: Poginuli vozeći sanke na zapadu Kanade!

Zatrpala ih lavina

ZALUTALI U OPASNU ZONU: Poginuli vozeći sanke na zapadu Kanade!

Planeta -
VANKUVER - U snežnoj lavini, na zapadu Kanade, poginulo je pet vozača motornih sanki, dok je šest osoba izvučeno, saopštili su zvaničnici

Kancelarija mrtvozornika u pokrajini Britanska Kolumbija potvrdila je da je petoro vozača poginulo u nesreći koja se dogodila juče popodne u toj pokrajini, kod sela Em Si Brajd, udaljenom oko 800 kilometara od Vankuvera. Lavina je zarobila još šest osoba, ali su one spašene, poručili su zvaničnici za AFP.

Spasilačke ekipe navode da su vozači motornih sanki zalutali u područje koje je zabranjeno za skijaše i ljubitelje drugih zimskih sportova. Portparolka službe mrtvozornika u Britanskoj kolumbiji Barbara Meklintok rekla je da mesto nesreće nije "oblast za odmaranje".

Stručnjaci Kanadskog centra za lavinu smatraju da je katastrofu najverovatnije izazvala ljudska aktivnost. Prema njihovim rečima, oko 30 centimetara snega nedavno je napadalo u toj oblasti, u kojoj je bilo vetrovito što, u kombinaciji sa blagim temperaturama, dovodi do stvaranja nestabilnih nanosa snega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track