ŽENE KOLJAČI NOVI BORCI ISIS: Prolivaćemo krv hrišćana nevernika!

Zastrašujuće: Džihadisti se pohvalili novim borcima

ŽENE KOLJAČI NOVI BORCI ISIS: Prolivaćemo krv hrišćana nevernika!

Planeta -
UŽAS: Pripadnice ekstremističke organizacije Islamska država prekrivene od glave do pete i s mašinkama snimljene kako vežbaju da ubijaju

DAMASK - Grupa žena, pripadnica ekstremističke organizacije Islamska država (IS), uteruje strah čitavom svetu, a na internet je postavljen snimak na kome se vidi kako one u jednom od utvrđenja džihadista u Siriji uvežbavaju posebne veštine ubijanja.Sve su prekrivene od glave do pete, tako da je njihov identitet nepoznat, a pored toga, naoružane su automatskim puškama i raznoraznim komadima hladnog oružja, od noževa do mačeta.Na video-snimku, od kog svakog podilazi jeza, žene za koje se veruje da su se iz svih krajeva sveta pridružile islamistima uzvikuju džihadističke slogane, ali i pretnje.- Prolivaćemo krv hrišćana nevernika! - jedan je od njihovih uzvika koji je preveden sa arapskog.Pored toga, one se u jednom trenutku zaklinju na vernost Alahu, govore kako će dati život za džihad i otkrivaju da su verne Islamskoj državi.Analitičar terorističkih organizacija i njihovih dejstava Čarli Vinter veruje da su žene snimljene tokom obuke nedaleko od Crkve Sv. Simeona, na oko 60 kilometara od nekada najlepšeg sirijskog grada Alepa.Prema podacima Internacionalnog centra za studije radikalizma u Londonu, grupa od najmanje 30 Britanki identifikovana je da je stacionirana na severu Sirije i da najverovatnije aktivno učestvuje u borbama na strani IS. Ostale žene koje su iz Britanije otišle u džihad uglavnom su stacionirane u gradu Manbiju, nedaleko od Rake.

Regrutovali ljudeTVITER UKINUO 10.000 PROFILA ISLAMISTADruštvena mreža Tviter deaktivirala je čak 10.000 naloga na svojoj mreži koji su bili povezani sa ekstremistima Islamske države. Prema saopštenju operatera te društvene mreže, svi ti profili ukinuti su u roku od 24 sata.

NIŠTA IM NIJE SVETO Teroristi islamske države pretvorili u prah drevni asirski grad Nimrud na obali reke tigar MILITANTI SRAVNILI SA ZEMLJOM KOLEVKU CIVILIZACIJEDžihadisti Islamske države (IS) objavili su video koji prikazuje kako su uništili drevni asirski grad Nimrud, poznat kao Kalah, na obali reke Tigar. On je predstavljao jedno od najvećih arheoloških nalazišta 20. veka s obzirom na to da je star više od 3.000 godina, a smatran je i kolevkom civilizacije. Nekadašnja prestonica Asirije i važno svedočanstvo o istoriji života na području Mesopotamije sada je pretvorena u prah i pepeo.Većina blaga Nimruda odavno se nalazi u muzejima Mosula, Bagdada, Pariza i Londona, ali na nalazištu grada, smeštenom 30 kilometara jugoistočno od Mosula, ostali su divovski kipovi krilatih bikova s ljudskim glavama.Na novo uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika odmah su reagovali iz Uneska, istakavši da su džihadisti počinili ratni zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track