ZGAZIO PEŠAKE PA SE IZBO NOŽEM: Kombijem uleteo među kupce na božićnoj pijaci u Nantu!

Povredio deset ljudi

ZGAZIO PEŠAKE PA SE IZBO NOŽEM: Kombijem uleteo među kupce na božićnoj pijaci u Nantu!

Planeta -
Razlog za napad nije poznat, a taj izvor je naveo da kako stvari stoje, nema ničega što bi ukazivalo da su razlozi verske prirode. Vozač kombija izbo je sam sebe nožem nekoliko puta

NANT - Deset ljudi je povređeno, od čega pet teško, kada je danas jedan kombi uleteo među kupce na francuskoj božićnoj pijaci u gradu Nantu, naveli su zvaničnici, prenosi večeras britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Vozač kombija izbo je sam sebe nožem nekoliko puta, nanevši sebi ozbiljne povrede, rekao je izvor blizak istrazi za agenciju Frans pres.

Razlog za napad nije poznat, a taj izvor je naveo da "kako stvari stoje, nema ničega što bi ukazivalo da su razlozi verske prirode".

Okolnosti ovog incidenta nisu jasni, ali on se desio samo dan pošto je juče jedan čovek vičući na arapskom "Alah je velik" uleteo automobilom među pešake u Dižonu, povredivši 13 ljudi. U subotu je francuska policija ubila čoveka koji je policajce u gradu Turu napao nožem, vičući istu frazu.

Francuski predsednik Fransoa Oland ranije danas je pozvao na oprez posle napada tokom vikenda, a od javnosti zatražio da ne paniči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track