ZNAK ZVERI NIJE 666: Zaboravite ono što ste mislili da znate o satani! Evo zbog čega...
Foto: Youtube

Pogrešno tumačenje

ZNAK ZVERI NIJE 666: Zaboravite ono što ste mislili da znate o satani! Evo zbog čega...

Planeta -
Postoje mnoga verovanja ali su neka od njih zasnovana na pogrešnim tumačenjima

Kažu da je najveći trik koji je đavo uspeo da izvedeje da ubedi ljude da ne postoji....

Da li su đavo i satana isto? Da li je Lucifer drugo ime za princa tame kako mnogi nazivaju satanu.... Postoje mnoga verovanja ali su neka od njih zasnovana na pogrešno protumačenim spisima.

SATANISTIČKA CRKVA NE OBOŽAVA SATANU

Popularna verovanja su da Satanistička crkva obožava satanu, da se u njoj izvode magijski rituali, žrtvuju životinje i izvode mračni obredi... Po svemu sudeći ovo sve nije tačno.

Predstavnici ove crkve kažu da oni ne veruju bukvalno u satanu već je to za njih metafora da veruju u svet moć fantazije, koji kako tvrde dele sa većinom religija.

Prema satanistima oni simbol satane koriste kao opoziciju Hristu, tvrdeći da je satana simbol odanosti zemaljskim stvarima.

ZNAK ZVERI NIJE 666

Uvreženo mišljenje da je broj 666 znak zveri nije tačno. Prema verovanju u Knjizi Otkrovenja se boj 666 povezuje sa Antihristom. Ipak, nije to baš tako.

Arheolozi su ispitivanjem manuskripta koje su pronašli u Egiptu, a koji datiraju iz 3. ili 4. veka, došli do saznanja da je broj koji se povezuje sa zveri zapravo 616.

Prema oksfordskom centru za proučavanje starih dokumenata sve se donekle svodi na numerologiju. U vreme kada su manuskripti stvarani pisanje je bilo veoma opasan čin. Posebno za one koji su u to vreme vlast poredili sa Đavolom. Zato je korišćena numerologija kako bi autor teksta umesto svog imena kao potpis ostavio samo broj.Broj zveri se odnosi na ime osobe koja se u to vreme smatrala zemaljskom inkarnacijom Đavola. To je bio Nero. Kada se njegovo ime sa grčkog, Nero Kesar, prevede na hebrejski dobije se NRWN QSR. Numerički broj tog imena je 666.

Jedna teorija kaže da je tekst imao osnovu latinskog jezika. Kada se to prevede na hebrejski numerička vrednost je 616.

LUCIFER NIJE DRUGO IME ZA SATANU

Ko god da je slušao nešto iz verske nastave čuo je priču - satana je bio prvobitno anđeo koji se zvao Lucifer koji je bio proteran iz raja.

Problem sa ovom pričom je što se ona nigde ne nalazi u Bibliji. Jedino gde se Lucifer spominje je u relativno novom prevodu, ali ni tu nije protumačen kako treba.

Jedino pominjanje Lucifera u Bibliji je:

"Kako si ti pao sa nema o Lucifere, sine jutra! Kako si pao na zemlju ti koji si rušio narode".

Ako se vratimo originalnom hebrejskom tekstu videćete da ne postoji priča o palom anđelu ali ima priča o palom kralju Vavilona koji je "pao" sa prestola kada je krenuo progon Izraelaca.

Kada su knjig upreveli hrišćani kralj je postao anđeo. A ime Lucifer se pojavljuje kada su preveli kraljevo ime - Helal. Helal znači - "zvezda danica" ili "sin zore". Tu nastupaju stari rimljani kod kojih je Lucifer bilo ime za planetu koju mi znamo kao venera koje je prvo nebesko telo kada se zora rađa.

Nikakve veze Lucifer nije imao veze sa satanom sve do 4. veka i prevoda koji je uradio Sveti Džerom.

OBRNUTI PENTAGRAM

Baš kao što je svastika prešla put od simbola koji donosi sreću pa sve do simbola Trećeg Rajha, tako je i pentagram doživeo skoru transformaciju.

Danas obrnuti pentagram se često "ukrašava" kozijom glavom đavola, ali njegovo značenje je potpuno suprotno od satanizma.

Pentagram tj njegovo značenje od najranijeg vremena ide od pet tačaka zvezda pa sve do pet Hristovih rana kada je bio razapet. To značenje se koristi još kod mormona. tek sa osnivanjem satanističke crkve pentagram se koristi sa prikazom koze s rogovima i bradom.

Istoričari kažu da se ovakav pentagram pojavio na koricama knjige "Ključ crne magije" iz 1897. godine čiji je autor francuski okultista koji je pisao o razlici između okultizma i obožavanja đavola.

Satanisti kasnije usvajaju ovaj simbol i pripisuju ga đavolu.

SATANA SA KOZIJOM GLAVOM

Simbol satane kao biće koje je polu koza poznato je kao Bafomet. A veza između demona sa kozijom glavom i satane dogodila se kada su se ljudi okrenuli protiv masona.

Naime kako se tvrdi papa je odlučio da se upusti u borbu protiv templara. A kao jedan od čvrstih dokaza protiv njih naveo je da obožavaju demona Bafometa.

Zarobljeno je bilo 231 vitez templar a samo 12 je priznalo (posle mučenja) da im je poznat do tada neimenovani prikaz demonske koze.

Negde 6 vekova posle toga pojavljuje se Elifas Levi, francuski okultista. On stvorenju sa kozijom glavom daje ime Bafomet a povezuje ga sa egipatksim bogom Banebdjedet. Kasnije se to stvorenje povezuje sa bogom Amonom. Povezivanje danas sa đavolom je posledica jer je to zaštitni znak satanista.

OBRNUTI KRST

Postoji verovanje da je obrnuti krst stanaski simbol. Veruje se da je to na neki način obrnuto Hristovo raspeće. Priča je donekle tačna.

Naime obrnuti krst se ne gleda samo kao hrišćanski simbol već kao simbol poniznosti.

Prema priči koja datira iz najranijih hrišćanskih spisa Sveti Petar je trebalo da bude razapet po naređenju rimskog cara Nerona. Ne želeći da nipodaštava vrhovnu žrtvu koju je Hrist preuzeo na sebe raspećem, Sveti Petar je tražio da bude razapet naopačke.

Od tada je obrnuti krst postao simbol poniznosti koga nose svi oni koji žele da iskažu poštovanje prema žrtvi koju je učinio Hrist.

Zato se i takav krst nalazi na naslonu papine stolice.

SATANINI DEMONI NISU BAŠ TOLIKO ZLI

... Barem prema spisu "The Goetia: The Lesser Key of King Solomon."

Priča opisuje Solomona kao jednog od najmudrijih kraljeva tog vremena koji je mogao da da razgovara sa ljudima, zverima, demonima i anđelima.

Solomonov hram je izgrađen uz pomoć demona. Tačnije uz pomoć 72 demona. Ali bez obzira što su imali tendenciju da lažu, manipulišu oni nisu toliko zli koliko se misli.

Primera radi deseti demon Buer naučio je ljude lečenju uz pomoć biljaka i trava dok je 15. demon Eligos pojavljivao se kao vitez koji vidi budućnost i otkriva tajne. On pomaže u povraćaju izgubljenih pozicija...

SUDBINA SATANE NIJE DA VLADA PAKLOM

Kada nekoga proglasite pricom pakla ili princom tame sve vam je jasno šta bi taj trebalo da radi. Dakle satana bi trebalo večnost da provede u paklu. Hrist će uništiti satanu... tako stoji u spisima. Ali neće ga ubiti. Naime pakao nije satanin dom već zatvor gde će biti mučen kao i svi oni koji su se okrenuli od Boga.

Dakle nije satana ta koja šalje ljude u pakao i muči ih tamo. pakao je njen zatvor gde će završiti kao i svi koji se okrenu zlu.

Rasprostranjeno verovanje da satana vlada demonima iz pakla. Prema Bibliji satana niti vlada paklom niti živi tamo. Satana živi na zemlji hoda među nama i kuša nas da počinimo grehove.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track