ZNALI DA ZLOSTAVLJA I ĆUTALI: Uhapšeni pomagači natraženijeg hrvatskog pedofila!
Foto: Youtube

Preti im robija

ZNALI DA ZLOSTAVLJA I ĆUTALI: Uhapšeni pomagači natraženijeg hrvatskog pedofila!

Planeta -
Zbog neprijavljivanja gnusnog čina bivšeg kogele, policija je privela profesorku matematike Ejpril Kortnej (34), profesora fizičkog vaspitanja Majkla Lanersa (38) i profesora društvenih nauka Džona Kehana (40)

Tri učitelja škole u Lejk Forestu je znalo da Majkl Vučić (41), američki Hrvat koji se trenutno nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu i čija je glava bila ucenjena na milion dolara, seksualno zlostavlja svoje bivše učenice.

Zbog neprijavljivanja gnusnog čina bivšeg kogele, policija je privela profesorku matematike Ejpril Kortnej (34), profesora fizičkog vaspitanja Majkla Lanersa (38) i profesora društvenih nauka Džona Kehana (40).Za razliku od Kontrejove i Lanersa, koji su odmah privedeni, policija je za Kehanom raspisala poternicu. On se prošle nedelje predao.

U međuvremnu, svo troje je platilo 5.000 dolara za kauciju i trenutno se nalaze na uslovnoj slobodi. U slučaju da se sudskim putem dokaže da su krivi, preti im zatvorska kazna od godinu dana, ali s obzirom da niko od njih do sad nije kažnjavan, mogli bi da se izvuku sa uslovnim kaznama ili kućnim pritvorom.Ono što je zanimljivo je da je Laners i nakon odlaska iz te škole pre nekoliko godina nastavio da se intenzivno druži sa Vučićem.

Tokom druženja Vučić mu je navodno prepričavao iskustva sa tada 13-godišnjom učenicom koja je posle dve godine skupila hrabrosti i, preko svoje bake kojoj se poverila, odlučila da prijavi policiji omiljenog profesora.

- Pokazao mi je nekoliko poruka koje je poreko mobilnog i Fejsbuka razmenjivao sa devojčicama. Stekao sam utisak da se ona u njega zaljubila. Nisam znao tačno što on sa njom radi. Meni su se isto tako kao profesoru fizičkog vaspitanja pojedine učenice znale da obese oko vrata. Zvale su me na kafu, u bioskop, mamile pogledom, dolazile našminkane… Mladalačka ludost. Ali ipak ne mogu da verujem da je Vučić osumnjičen za zlostavljanje – ispričao je istražiteljima profesor fizičkog.

Nešto više saznanja o Vučićevim navodnim seksualnim aktivnostima imala je, profesorka matematike April, koja je gajila osećaja prema Vučiću i koja je, navodno, pokazivala ljubomoru što njen dragi dnevno razmeni na desetine poruka sa učenicama.

Trećeosumnjičeni Kehan je, navodno, znao najviše jer su mu Vučićeve žrtve jednom prilikom to i rekle. Pod sumnjom da je ignorisao seksualno zlostavljanje devojčica bio je još jedan profesor te škole, ali za njega nije pronađeno dovoljno dokaza pa je pušten.

Jutarnji.hr

Podsetimo, Amerikanci su za Vučićem raspisali poternicu dan nakon što je pobegao u Berlin. Iz Čikaga je otišao u Nemačku, odakle je taksijem otišao u BiH. Uhapšen je 15. septembra u Uzarićima, gde je pobegao nakon 10-dnevnog boravka kod rodbine u Služnju nadomak Čitluka.I dok su Vučićevi bližnji, koji su se radovali njegovoj iznenadnoj poseti, ostali u čudu, u javnosti je odjeknula vest o seksualnom zločinu i Interpolovoj poternici. Kako su tada ispričali, Vučiča mladi vole zbog veselog karaktera kojim je prikriva teško detinjstvo nakon što mu je ubijen otac.

Tužilaštvo smatra da je najmanje pet puta zlostavljao i bludničio nad 13-godišnjom devojčicom. Uz nju, kao žrtve se spominju još dve devojčice iz škole gde je Vučić radio 18 godina. U međuvremenu je škola izdala zabranu prilaska za svog bivšeg profesora, a njegovi “zaštitnici” su suspendovani do završetka sudskog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track