Nova ušteda

Jorgovankina plata sto hiljada manja iznosi 551.047 dinara

Politika

Autor:

U nameri da prvog meseca na novoj funkciji sebi smanji zaradu sprečili su je proceduralni razlozi, jer je NBS morala da uskladi svoja unutrašnja akta sa novim Zakonom o NBS koji je izglasan početkom avgusta

Jorgovanka Tabaković, Dejan Šoškić, plata, smanjenje plate

NIje lako ispuniti obećanja: Jorgovanka Tabaković

BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković prijavila je Agenciji za borbu protiv korupcije da je njena nova plata 551.047 dinara, što je gotovo 100.000 dinara manje od poslednje plate bivšeg guvernera Dejana Šoškića.

Ipak plata od 551.000 dinara nije konačna plata koju će Tabakovićeva kao guverner primati, jer će je shodno njenoj pređašnjoj izjavi smanjiti za 25 odsto, smatrajući da ne treba da ima veću platu od viceguvernera koji rade koliko i ona.

U nameri da prvog meseca na novoj funkciji sebi smanji zaradu sprečili su je proceduralni razlozi, jer je NBS morala da uskladi svoja unutrašnja akta sa novim Zakonom o NBS koji je izglasan početkom avgusta.

"NBS priprema izmene Statuta, kojima će, između ostalog, biti regulisane i plate guvernera i viceguvernera. Ovim aktom, čvrst je stav guvernera Jorgovanke Tabaković, biće izmenjen mehanizam za utvrđivanje nivoa plata funkcionera NBS", ističu u NBS.

Plate guvernera i viceguvernera bićer značajno smanjene te će ubuduće zavisiti od rezultata i ostvarenja ciljeva koje ima NBS.

Po usvajanju Statuta, koji treba da potvrdi parlament, javnost će biti obaveštena o visini plata guvernera i ostalih funkcionera NBS, navode u NBS.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (45)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Bata Krle

  Bata Krle

  Gospođa Jorgovanka ,imao sam mnogo respekta prema vama ,ali priznaćete ovo nije velika ali je nemoralna .Niste vi za to krivi ,ali hitno menjajte taj pravilnik i upristojite ta primanja u NB ,jer kako da objasnim komšinici koja ima samo 9000 hiljada iz dva puta .Kad bi joj dali vašu platu ako nebi skončala ona bi sigurno počela da puni jastu ... više nicu ,misleći da su šuške .Nije normalno da šef države ima manju platu od ostalih državnih činovnika .sročite neki logični razred plata .

  32 Odgovori 
 • mira

  mira

  Sramota,jako se pretrgla,ali vec znaju da ce penzije povecati samo za 2% ,a ne za 6% .Kada ce smanjiti plate ministrima,poslanicima,direktorima i sluzbenicima u javnom sektoru.Trebalo bi da rade barem mesec dana kod privatnika za 15-20.000 dinara(sa fakultetskom diplomom),10-12 sati,bez pauze,slobodnog dana i god.odmora.Svaki dan je sve gore i gor ... više e.

  30 Odgovori 
 • srb

  srb

  Kakvo bozobrazno trosenje NASIH para! Ja kao masinski inzenjer radim za 45000! Sram vas bilo lopurde!

  26 Odgovori 

Poslednji komentar

 • opasna seprtlja tomina ucenica

  opasna seprtlja tomina ucenica

  samo sto je sela,jos nije ni krenula da radi odmah 550 hiljada ni za sta,kao umanjila sto hiljada,posto je novinari prozvali,korila soskica a potigla istu sumu novca,toliko o moralu.

  3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!