Nova ušteda

Jorgovankina plata sto hiljada manja iznosi 551.047 dinara

Politika

Autor:

U nameri da prvog meseca na novoj funkciji sebi smanji zaradu sprečili su je proceduralni razlozi, jer je NBS morala da uskladi svoja unutrašnja akta sa novim Zakonom o NBS koji je izglasan početkom avgusta

Jorgovanka Tabaković, Dejan Šoškić, plata, smanjenje plate

NIje lako ispuniti obećanja: Jorgovanka Tabaković

BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković prijavila je Agenciji za borbu protiv korupcije da je njena nova plata 551.047 dinara, što je gotovo 100.000 dinara manje od poslednje plate bivšeg guvernera Dejana Šoškića.

Ipak plata od 551.000 dinara nije konačna plata koju će Tabakovićeva kao guverner primati, jer će je shodno njenoj pređašnjoj izjavi smanjiti za 25 odsto, smatrajući da ne treba da ima veću platu od viceguvernera koji rade koliko i ona.

U nameri da prvog meseca na novoj funkciji sebi smanji zaradu sprečili su je proceduralni razlozi, jer je NBS morala da uskladi svoja unutrašnja akta sa novim Zakonom o NBS koji je izglasan početkom avgusta.

"NBS priprema izmene Statuta, kojima će, između ostalog, biti regulisane i plate guvernera i viceguvernera. Ovim aktom, čvrst je stav guvernera Jorgovanke Tabaković, biće izmenjen mehanizam za utvrđivanje nivoa plata funkcionera NBS", ističu u NBS.

Plate guvernera i viceguvernera bićer značajno smanjene te će ubuduće zavisiti od rezultata i ostvarenja ciljeva koje ima NBS.

Po usvajanju Statuta, koji treba da potvrdi parlament, javnost će biti obaveštena o visini plata guvernera i ostalih funkcionera NBS, navode u NBS.

 

 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Trebalo bi jasno i glasno, i s dokazima, reći koji su političari plaćali prostitutke Božidar Spasić, bivši radnik DB

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde