PLEMENITOST OD KOJE ĆETE ZANEMETI: Usvojio je decu koju su majke htele da abortiraju i to nije sve
Foto: Printskrin

Bravo!

PLEMENITOST OD KOJE ĆETE ZANEMETI: Usvojio je decu koju su majke htele da abortiraju i to nije sve

Žena -

Na desetine dece u Vijetnamu za svoj život mogu da zahvale jednoj osobi - Tong Fuk Puku. Da njega nema, većina ovih mališana nikada ne bi bila ni rođena.

Sve je počelo 2001. godine, kada je Pukova supruga bila trudna i imala komplikacije. Dok je čekao u bolnici, video je da mnogo žena ulaze trudne u salu, ali izlaze bez dece.

U početku nije razumeo, ali je ubrzo video kako medicinsko osoblje iznosi umotane fetuse i sve mu je postalo jasno. Tražio je da mu daju ta mala tela, a zatim učnio nešto što je ostavilo čitav svet u čudu.

Puk je kupio mali plac gde je sahranio tela abortirane dece. Danas je na ovom neobičnom groblju više od 10.000 abortiranih fetusa!

Majke koje su abortirale svoju decu počele su da dolaze na groblje i mole se za njih, a trudnice koje su razmišljale o abortusu dolazile su kod Puka i tražile pomoć. Ovaj dobri čovek je prihvatio da usvoji njihovu neželjenu decu, a mnogo žena se vratilo po njih kada su popravile svoje životne uslove.

"Radiću ovo do poslednjeg daha. Ohrabrujem i svoju decu da nastave da pomažu ljudima", rekao je ovaj plemeniti Vijetnamac.

U trenucima kada posumnjamo da su ljudska saosećajnost i dobrota nestale, priče poput ove nam vrate nadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track