PLJAČKA BOGOSLOVIJE U KARLOVCIMA: Đaci savladali pljačkaše škole i spasli upravnika!

Dramatično: Napad na bogoslovsku školu u Sremskim Karlovcima

PLJAČKA BOGOSLOVIJE U KARLOVCIMA: Đaci savladali pljačkaše škole i spasli upravnika!

Crna Hronika -
Dvojica naoružanih razbojnika upala u kancelariju upravnika i pokušala da mu otmu novac od školarine, grupa hrabrih učenika posle velike borbe razoružali ih i predali policiji

SREMSKI KARLOVCI - Krenuli smo kod upravnika. Želimo da ponudimo donatorstvo za vašu školu - rekla su juče dvojica muškaraca dežurnom učeniku sremskokarlovačke bogoslovije. Ništa nije ukazivalo da će posle nekoliko minuta uz pretnje pištoljima pokušati da opljačkaju školu, ali i da će ih u tome sprečiti i savladati hrabri učenici.Policija je uhapsila pljačkaše Nenada M. (30) i Dejana K. (43), dok se traga za Miloradom Lj. (41), očuhom jednog od učenika Srednje bogoslovske škole „Sveti Arsenije Sremac“.

Đaci ih sami uhapsili... Razbojnici u kancelariji upravnika
Đaci ih sami uhapsili... Razbojnici u kancelariji upravnika

Vezali i tukli upravnika

Dvojica pljačkaša, čim su ušla u kancelariju upravnika Miloša Cvetkovića (37), odmah su rekla: „Daj pare. Ubićemo te. Brzo vadi pare od školarine.“- Upravnik, koji je ujedno i ekonom škole, nije znao šta ga je snašlo. Skočili su odmah na njega, jedan mu je vezivao noge selotejpom, a drugi je izvadio pištolj. Upravnik je skupio snage i viknuo: „Pljačka!“ Tek tada je nastala borba, udarali su ga gde su stigli, i jedan i drugi su ga tukli pištoljima po glavi, jedan od njih ga je ugrizao za ruku - kaže izvor Kurira.Međutim, učenici koji su tada bili na nastavi čuli su kako je upravnik vrisnuo i izleteli su iz učionice.- Jedan od njih je pre nego što smo mi otvorili kancelariju izašao, ali smo ga nas trojica savladali. Polegli ga na zemlju, a drugi momci iz škole su ušli da spasavaju upravnika. Taj drugi se borio s upravnikom, koji mu je pružao žestok otpor, a razbojnik je vikao: „Ubiću vas sve“ - pričaju učenici koji su pritekli u pomoć.Kada su ih savladali, odnosno polegli na pod hodnika, pozvali su policiju. Tada se ispostavilo da razbojnici nisu imali prave pištolje, već je jedan od njih imao plastični, a drugi dečji pištolj.- Niko od nas u tom trenutku nije znao da li su pravi ili su igračke. Ali nijednog trenutka nismo razmišljali da li će se nekom nešto desiti, već nam je bio cilj da savladamo razbojnike i spasemo upravnika - kaže jedan učenik.
Treći čekao u kolima... Auto za bekstvo
Treći čekao u kolima... Auto za bekstvo

Nije bilo para u kasi

Policija je uhapsila Nenada M. (30) i Dejana K. (43), obojica iz Sremske Mitrovice, koji su inače poznati po razbojništvima. Dejan je više od deset godina bio u zatvoru. Njih dvojica su imala i podršku trećeg, Milorada Lj. (41), koji se „fordom orionom“ rumskih tablica dovezao iz Sremske Mitrovice do bogoslovije.- Kada je shvatio da se nešto loše dešava, on je upalio kola i otišao nedaleko od škole, do železničke stanice, gde je parkirao kola i pobegao. Nije uspeo ni da uzme dokumentaciju, pasoše, telefone i ostalo iz kola. Interesantno je da je treći razbojnik očuh jednog od učenika ove škole - dodaje naš izvor.Inače, kako saznajemo, u kancelariji upravnika nije ni bilo novca. Naime, sav prihod od uplate školarine i dobijanja para skuplja se kod ekonoma. Međutim, razbojnici su očigledno pogrešili datum ili nisu bili upućeni kad se školarina uplaćuje.

Upravnik CvetkovićHVALA BOGU DA SU ĐACI DOBROMiloš Cvetković, upravnik škole, odmah je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar KC Vojvodine, gde je nakon konstatovanih teških povreda pušten na kućno lečenje.- Shvatite me da danas ne mogu ništa da pričam. Ovo je veliki stres za sve nas. Ovako nešto niko nije očekivao, ali hvala bogu da su moji đaci dobro. Ovo što me boli proći će, ali stres je mnogo veći - rekao je upravnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track