Prikaži najnovije vesti
penzije, isplata, novembar, PIO

Počela isplata penzija

Društvo 30

BEOGRAD - Isplata drugog dela novembarskih penzija počela je danas za korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa, najavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO)

BEOGRAD - Isplata drugog dela novembarskih penzija počela je danas za korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa, najavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Penzioneri koji penzije dobijaju na kućnu adresu mogu da očekuju poštare od ponedeljka, 27. decembra, a isplata će trajati pet dana, rečeno je u fondu PIO. Isplata primanja počinje za oko 1,3 miliona penzionera iz kategorije bivših zaposlenih. Prosečna penzija ove grupe korisnika je 21.700 dinara.

Za penzionere iz kategorije bivših zaposlenih, koji su deo radnog staža ostvarili u inostranstvu, danas počinje i isplata jednokratne pomoći Vlade Srbije od 5.000 dinara. Uslov je da zbir domaćeg i inostranog dela penzije ne prelazi 30.000 dinara.

Time se danas završava celokupna isplata jednokratne pomoći za penzionere svih kategorija (bivši zaposleni, poljoprivredni i samostalne delatnosti), koji nemaju primanja veća od 30.000 dinara. Isplata je počela sredinom oktobra.
 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 1 komentara