Počela isplata penzija

Društvo

Autor:

BEOGRAD - Isplata drugog dela novembarskih penzija počela je danas za korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa, najavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO)

penzije, isplata, novembar, PIO

BEOGRAD - Isplata drugog dela novembarskih penzija počela je danas za korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa, najavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Penzioneri koji penzije dobijaju na kućnu adresu mogu da očekuju poštare od ponedeljka, 27. decembra, a isplata će trajati pet dana, rečeno je u fondu PIO. Isplata primanja počinje za oko 1,3 miliona penzionera iz kategorije bivših zaposlenih. Prosečna penzija ove grupe korisnika je 21.700 dinara.

Za penzionere iz kategorije bivših zaposlenih, koji su deo radnog staža ostvarili u inostranstvu, danas počinje i isplata jednokratne pomoći Vlade Srbije od 5.000 dinara. Uslov je da zbir domaćeg i inostranog dela penzije ne prelazi 30.000 dinara.

Time se danas završava celokupna isplata jednokratne pomoći za penzionere svih kategorija (bivši zaposleni, poljoprivredni i samostalne delatnosti), koji nemaju primanja veća od 30.000 dinara. Isplata je počela sredinom oktobra.
 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Pitanje je šta će se dalje dešavati ako nešto ozbiljno ne preduzmemo kao država protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!