Prikaži najnovije vesti
konvecija ds

Tadić: Pobedićemo, mi smo okrenuti budućnosti

Politika 102

Mi nismo tradicionalisti, mi smo stranka okrenuta budućnosti i životu, rušimo barijere i sarađujemo sa svima, gledamo mržnji i opasnosti u oči i nikada ne odustajemo, rekao je Tadić

BEOGRAD - Na beogradskom Trgu Republike održana je završna konvencija liste "Izbor za bolji život" i predsedničkog kandidata te koalicije Borisa Tadića.

Dodik: Tadić je najbolji izbor

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je došao da podrži predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića jer je on, kako je ocenio, najbolji izbor za Srbiju.

Dodik je na početku završnog predizbornog mitinga DS-a na Trgu Republike, rekao da je Srbiji potreban još jedan mandat Borisa Tadića kako bi završila započete procese i nastavila put razvoja. "Najbolji među nama je Boris Tadić, čekamo njegovu pobedu i pobedu njegove koalicije", rekao je Dodik koji je na početku svog govora pozdravio sve prisutune, a zatim se okrenuo ka Tadiću i rekao "Zdravo, Borise". Prema Dodikovim rečima, Tadić najbolje razume Srbe preko Drine i zajedno sa njim radi na saniranju teškog nasleđa iz devedesetih godina. "Zelim da Srbija bude jaka, moćna i složna i uveren sam da je to moguće pod vođstvom Borisa Tadića", rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske  je rekao da je teško bilo čupati Srbiju iz blata , koja je ostala posle devedestih i da zna kroz koje je sve dileme Tadić kao predsednik Srbije prošao.

"Znam mnoge njegove dileme, neće mu biti lako ni ovaj put. Mora da se veruje rukovodstvu i predsedniku. On najbolje razume istoriju i kontest. Najbolji među vama ovde je Boris Tadić. Čekamo njegovu pobedu za predsednika i pobedu njegove koalicije. Želimo vam sve najbolje ali 6. se mora da pobedi Tadić i Izbor da i bilo bolje. Tu sam 7. maja da zajedno proslavimo", rekao je Milorad Dodik.

Jeremić: Boris Tadić vratio dostojanstvo Srbiji

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić poručio je da je Boris Tadić vratio dostojanstvo Srbiji.

On je rekao da u današnjoj Srbiji postoji samo jedan čovek koji razume svet, krizu i činjenicu da se u međunarodnoj areni vodi jagma za svaki dolar i da samo jedan čovek Srbiji može da obezbedi investiicije i prosperitet.

"Taj čovek je Boris Tadić", poručio je Jeremić i dodao da će ako Tadić ponovo bude predsednik Srbija preuzeti predsedavanje Generalnom skupštinom UN u junu ove godine i da će Srbija, kao predsedavajuća OEBS-om u Beogradu 2015. godine ugostiti predsednike Francuske, Rusije, Amerike i mnogih drugi zemalja sveta.

Jeremić je rekao da demokrate nikada ne odustaju i da su to pokazale i kada su od svojih prethodnika nasledile pustoš, zemlju pod sankcijama, zemlju koja je bombardovana i prvi put u svojoj istoriji bila ponižena i poražena.

"To je bio težak trenutak i neki su pod tim pritiskom poklekli. Mi nismo poklekli, nismo krenuli u štrajk glađu, već u očuvanje teritorijle celovitosti ove zemlje. I nismo u toj borbi nacinili ni jedan korak koji bi ugrozio teriotrijalni integritet Srbije", kazao je Jeremić.

On je dodao da, kao rezultata takvih napora, a pre svega vizije, energije i mudrosti Borisa Tadića, Kosovo danas nije država, a Srbija korača na evropskom putu ka sigurnoj buduhcnosti.

"Danas naši građani ponovo, posle mnogo godina, putuju po Evropi bez viza, i ova zemlja je kandidat za članstvo u EU, a samo je jedan kandidat koji uživa punu poršku Rusije na Savetu bezbednosti UN, ima strateško partnerstvo s Kinom, a u Beogradu može da okupi zemlje nesvrstanih. Samo jedan kandidat, a to je Srbija", istakao je Jeremić i dodao:

"Povratili smo čast i dostojanstvo ovoj državi i idemo do pobede".

Đilas: Sramota kupiti diplomu i kandidovati se za predsednika

amenik predsednika DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pozvao je Beograđane da njihova podrška njemu ne bude "naša mala tajna", već da je javno na izborima 6. maja pokažu i glasaju za politiku koja je od Beograda napravila prestonicu ovog dela Evrope, a Srbiju zemljom Fijata, Boša, Panasonika, Svarovskog...

On je rekao je da nije prodavac lažnih obećanja i mitova i da sebe smatra realistom i da zato građanima neće obećavati lak život i laka rešenja niti "besplatan silazak na reku".

"U politiku sam ušao zbog Borisa Tadića i sve što smo uradili u Beogradu smatram delom te politike", rekao je Đilas navodeći da je Tadić imao ogromnu hrabrost da kaže kuda je Srbija pošla, gde će doći, da kaže koja je cena toga, i da ta cena ne može biti izdaja nacionalnih interesa.

Đilas je istakao da je u Beogradu vođena dobra politika koja je rezultirala novim mostovima, školama, odbaništima, pomoći trudinicama i najstarijima, za razliku od loše politike protivnika koja je bazirana na, kakao je rekao, obećanjima, lažima, promenama političkih stavova, vređanju i omalovažavanju protivnika.

"Nije sramota nemati diplomu, ali je sramota kandidovati se za predsednika i kupiti diplomu. Sramota je da promene u Srbiji nude propali političari - Karić, Ilić i Nikolić", rekao je Đilas i upitao:

"Zar iko danas veruje da će poštenu Srbiju napraviti Karić, a radna mesta otvoriti oni koji su za dvadeset godina otvorili samo svoje radno mesto".

Tadić: Gledamo opasnosti u oči i nikada ne odustajemo

Kandidat za predsednika Srbije i predsednik DS Boris Tadić rekao je da ukidamo vize, barijere i gledamo opasnosti u oči i nikada ne odustajemo.

"Neodustajemo ni kada nam prete, ni kada nam podmeći, jer mi nikada , nikad ane odustajemo. MI se neprekidno borimo i bormimo se za optimizam . Naš izbor je evropska Srbija, odgovorna, koja brine o svakom svom građanima", rekao je Tadić.

On je naveo da Srbija ne odustaje ni od jednog svog legitimnog interesa i tako brani interes svakog deteta u Srbiji.

Tadić je istakao da je Srbija u "našim mislima".

"Mi nismo tradicionalisti, mi smo stranka okrenuta budućnosti i životu, rušimo barijere i sarađujemo sa svima, gledamo mržnji i opasnosti u oči i nikada ne odustajemo. Nisu naša politika, strategija i ciljevi okrenuti precima i prošlosti. Mi naše pretke poštujemo, ali ideja budućnosti Srbije namenjena je onima koji će se tek roditi pod našim imenom.Znamo šta nije bilo dobro i među nama i među njima i znamo kako da idemo dalje. Znamo koliko smo patili i trpeli. Mi smo garancija da ćemo uspeti i nikada nećemo odustati", rekao je Tadić i naglasio "pobedićemo i na ovim izborima".

Tadić  je uveren u pobedu koalicije Izbor za bolji život, ako svi građani budu izašli na izbore 6. maja.

"Pobeđujemo sigurno ako svi izađu, ne dam vam pravo na komociju, ni mi je nismo imali svih ovih godina. Ako ne uspemo da pobedimo to će biti samo zato što neki među nama nisu izašli na izbore i mi ćemo za to biti krivi", kazao je Tadić pred više stotina pristalica na beogradskom Trgu Republike.

On je ponovo pozvao na ispitivanje porekla imovine svih kandidata na predsedničkim i parlamentarnim izborimma. Kako je naveo, Agencija za borbu protiv korupcije može da počne od provere njegove imovine i ako utvrdi da je za jedan dinar veća od plate koju je dobijao, onda on, kako je naveo, nema pravo da bude predsednik države. "Ako postoji jedan dinar razlike nemam moralno pravo da budem predsednik Srbije kazao je Tadić i istakao da treba proveriti i imovinu njegovih političkih protivnika".

Aludirajući na Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom Tadić je rekao da je vlast na čelu sa DS-om od kriminalaca uzela imovinu veću od 350 miliona evra. Lider DS je rekao da ne dozvoljava da se bez ikakvog osnova napadaju njegovi stranački saradnici a neke od njih je, kako je naveo, sam izabrao. "Ako među njima bude nekih koji su grešili ja sa njima neću da radim", kazao je Tadić. Pristalice DS-a su Tadićev govor prekidale uzvicima "Borise, Borise" a on je odgovarao, "Borim se, Borim se" ističući da nije reč o njegovoj individualnoj borbi, već o zajedničkoj borbi za budućnost Srbije.

"Nemamo pravo naletargiju, opuštenost i komociju. Samo ako svi izađemo i glasamo , pobedićemo", naglasio je Tadić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir