Prikaži najnovije vesti
Luis, Ljubiša Stojanović Luis
TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD FEKETIĆA

Poginuo pevač Luis!

Crna Hronika 2821

NOVI SAD - Pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4.30 časova na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić.

NOVI SAD - Pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4.30 časova na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić.

Nesreća se dogodila kada je vozač "krajslera" beogradskih registarskih oznaka, Ljubiša Stojanović, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se sa automobilom "ford" mađarskih registarskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog pravca, javila je RTS.

Troje mađarskih državljana koji su se nalazili u automobilu je teško povređeno, dok su tri osobe iz Stojanovićevog vozila zadobile lake telesne povrede, saopštio je MUP.

Vozači su podlegli povredama na mestu događaja, a povređeni su zbrinuti u Opštoj bolnici u Vrbasu.

Uviđaj su obavili dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Subotici, zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici i policijski službenici PU Subotica. Uzroci nesreće se utvrđuju.

Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu svi putnici u automobilu koji je vozio pevač spavali.

"Automobil u kome smo bili potpuno je uništen", rekao je jedan od Luisovih saputnika.

LJubiša Stojanović rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine. Muzikom je počeo da se bavi od 1970. godine.

Nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga.
 
Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umetnosti.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Februara 1984. godine snimio je drugu ploču pod nazivom "Duda", koja dostiže platinasti tiraž, i u oktobru iste godine izbija na prvo mesto jugoslovenske liste popularnosti.

Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su "Dunjo moja", "Sve se osim tuge deli", "Obriši suze, mala moja", "Ciganski san", "Opa, opa", "Slike u oku"... Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.

Agencije
 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir