POGLAVAR CRNOGORSKE CRKVE: Ako nekome smeta što je Alah jedan, prevešću na engleski
Foto: Youtube/Printscreen

I dalje šokira javnost

POGLAVAR CRNOGORSKE CRKVE: Ako nekome smeta što je Alah jedan, prevešću na engleski

Crna Gora -
Posle nedavnih izjava da je "Alah jedan i da se svi njemu molimo" poglavar nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, mitropolit Mihailo, odnosno, Miraš Dedeić, našao se na udaru, kako kaže, rulje koju vode srpski popovi.

Bosanski Dnevni avaz prenosi da su mitropolitu zamerili komentare na presude Vojislavu Šešelju i Radovanu Karadžiću, a posebno izjavu "da je Alah jedan, a Muhamed njegov poslanik“.

Dedeić je u međuvremenu odlučio da odgovori na kritike i objasnio je šta je mislio. Na pitanje kako komentariše te kritike rekao je: " Ma ja to ne pratim. Bavim se nekim drugim poslovima. Čitam nekad iz štampe i kažem: "Pa dobro, što morate pretiti, trebali ste doći i lako završiti. Nisam ja toliko kukavica da bežim od vas, nego vi bežite od mene, čoveče".

On je svojom izjavom da je Alah jedan razljutio i zbunio mnogo ljudi.

"Pa, daću vam nekoliko primera šta kažu patrijarsi. Recimo, patrijarh aleksandrijski Partenije. On naziva islam religijom velikog Boga i njegovog apostola Muhameda. Ili patrijarh antiohijski Ignjatije iz Saudijske Arabije kaže kako se i vi, muslimani, i mi, hrišćani, nalazimo u traženju lica Božijeg, kako se i vi i mi obraćamo tvorcu zemlje i u svako doba tražimo oproštaj. Znači, svi se mi obraćamo Bogu, a to što nekome smeta što je Alah Bog, evo prevešćemo na engleski, tamo se to, čini mi se, kaže "God", kaže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track