POGLEDAJTE: Ovo su najniži sportisti svih vremena
Foto: Facebook

Neverovatna lista

POGLEDAJTE: Ovo su najniži sportisti svih vremena

Ostali sportovi -
Za većinu njih niste čuli, ali su oni to svakako zaslužili svojim nadljudskim naporom

Kada ste pročitali naslov, verovatno ste pomislili na nekog omalenog fudbalera ili pak košarkaša kao što je bio Magzi Bagz.

Ipak, u pitanju su sportisti iz nešto manje poznatih sportova, ali su verovatno i niži nego što ste očekivali.

Ova dama je je iskusan džokej, visok svega 149 centimetara, međutim to je nije sprečilo da ostvari čak 3704 pobeda u karijeri te da postane jedini ženski džokej koji je pobedio u "Tripl kraun" trci.

Onima koji prate WWE rvanje verovatno poznat tip. Dilan je osoba niskog rasta, visok je svega 132 centimetra, ali je zato težak čak 64 kilograma.

Rođen je 1935. godine, a borio se sve do 1980-ih godina. Visok je 130 centimetara i težak svega 27 kilograma. Ujedno je najniži rvač svih vremena.

Iako visok svega 109 centimetara uspeo je da se probije od najnižih rangova bejzbola u SAD, sve do čuvene MLB lige.

Najniži hokejaš svih vremena zauzeo je drugo mesto na ovoj listi sa svojih 106 centimenatara visine. Malo se zna o njemu, osim da je bio golman, te da je branio krajem 19. veka.

Apsolutni rekorder u ovoj kategoriji sa svojih 84 centimetra visine. Bavi se bodibildingom, težak je svega 9 kilograma a podiže tegove teške 2 kilograma. 2006. godine je zvanično proglašen za najmanjeg bodibildera sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track