Mala matura

Pogledajte rešenja testa iz srpskog jezika

Društvo

mala matura 2012, srpski jezik, test

BEOGRAD - Osnovci završnog razreda danas su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Pogledajte zadatke testa 2 iz srpskog jezika.

Pogledajte rešenja današnjeg testa.

Polaganjem testova iz srpskog, odnosno maternjeg jezika počelo je polaganje male mature, a osmaci i ministar prosvete Žarko Obradović u zadovoljni. Đaci ocenjuju da zadaci nisu bili teški, a ministar da je sve proteklo u najboljem redu.

"Od supervizora i ostalih zaposlenih smo dobili smo informaciju da je samo polaganje prošlo u najboljem redu i nije bilo nikakvih problema za vreme završnog ispita. Supervizori sada nadgledaju i proces ocenjivanja", kazao je Obradović nakon obilaska Osnovne škole "Oslobodioci Beograda".

Obradović tvrdi da su sva uputstva za ocenjivanje izuzetno precizna i da ne postoji mogućnost različitih tumačenja. Ipak, ako ima potrebe, na raspolaganju za konsultacije su i autori testova iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

 

Rusinski jezik

Test

Rešenje

Hrvatski jezik

Test

Rešenje

Slovački jezik

Test

Rešenje

Rumunski jezik

Test

Rešenje

Mađarski jezik

Test

Rešenje

Albanski jezik

Test

Rešenje

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (7)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Најдан

  Најдан

  Када сам ја пре 10-ак година радио овај пријемни, нисам могао ни да замислим да ће једнога дана бити ОВАКВИ отужни и за узраст од 2 године смешни тестови. Не знам коме је циљ да нам децу направи необразовану, али ако је судити по овоме- добро је почео!

  9 Odgovori 
 • jeremija

  jeremija

  Ja sam se pre 5 godina obimno spremao za test iz srpskog, to je bila susta gramatika i knjizevnost, a ovo, ja se izvinjavam, je jedna najobičnija pi*darija... Ja sam za 10 minuta sve rešio, bez greške, ovo nije književnost, ovo je je*eni test opšte kulture i malo logičkog povezivanja... Ja ne znam ko to ovu decu čini debilima? Prave pokolenj ... više a idiota i neprofesionalaca... Gospodin Obradović, ilite, reformator srpskog jezika, bi mogao komotno da piše ostavku posle ovoga.

  7 Odgovori 
 • Lucy

  Lucy

  moje dete je 7. razred, test je resila za 15 minuta i "osvojila" 19,5 poena.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • bilja

  bilja

  E svaka ti cast!Slazem se sa tobom u potpunosti!!!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Za Srbiju je veoma važno pitanje prava i položaja nacionalnih manjina i njihova integracija u društvo Maja Gojković predsednica Narodne skupštine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!