Mala matura

Pogledajte rešenja testa iz srpskog jezika

Društvo

mala matura 2012, srpski jezik, test

BEOGRAD - Osnovci završnog razreda danas su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Pogledajte zadatke testa 2 iz srpskog jezika.

Pogledajte rešenja današnjeg testa.

Polaganjem testova iz srpskog, odnosno maternjeg jezika počelo je polaganje male mature, a osmaci i ministar prosvete Žarko Obradović u zadovoljni. Đaci ocenjuju da zadaci nisu bili teški, a ministar da je sve proteklo u najboljem redu.

"Od supervizora i ostalih zaposlenih smo dobili smo informaciju da je samo polaganje prošlo u najboljem redu i nije bilo nikakvih problema za vreme završnog ispita. Supervizori sada nadgledaju i proces ocenjivanja", kazao je Obradović nakon obilaska Osnovne škole "Oslobodioci Beograda".

Obradović tvrdi da su sva uputstva za ocenjivanje izuzetno precizna i da ne postoji mogućnost različitih tumačenja. Ipak, ako ima potrebe, na raspolaganju za konsultacije su i autori testova iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

 

Rusinski jezik

Test

Rešenje

Hrvatski jezik

Test

Rešenje

Slovački jezik

Test

Rešenje

Rumunski jezik

Test

Rešenje

Mađarski jezik

Test

Rešenje

Albanski jezik

Test

Rešenje

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (7)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Најдан

  Најдан

  Када сам ја пре 10-ак година радио овај пријемни, нисам могао ни да замислим да ће једнога дана бити ОВАКВИ отужни и за узраст од 2 године смешни тестови. Не знам коме је циљ да нам децу направи необразовану, али ако је судити по овоме- добро је почео!

  9 Odgovori 
 • jeremija

  jeremija

  Ja sam se pre 5 godina obimno spremao za test iz srpskog, to je bila susta gramatika i knjizevnost, a ovo, ja se izvinjavam, je jedna najobičnija pi*darija... Ja sam za 10 minuta sve rešio, bez greške, ovo nije književnost, ovo je je*eni test opšte kulture i malo logičkog povezivanja... Ja ne znam ko to ovu decu čini debilima? Prave pokolenj ... više a idiota i neprofesionalaca... Gospodin Obradović, ilite, reformator srpskog jezika, bi mogao komotno da piše ostavku posle ovoga.

  7 Odgovori 
 • Lucy

  Lucy

  moje dete je 7. razred, test je resila za 15 minuta i "osvojila" 19,5 poena.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • bilja

  bilja

  E svaka ti cast!Slazem se sa tobom u potpunosti!!!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!