Pogledajte: Uragan Sendi iz NASA satelita

Istočna obala

Pogledajte: Uragan Sendi iz NASA satelita

Planeta -
Epstajn kaže da će oluja Sendi u naredna 24 časa krenuti prema zapadu i doći do Nju Džersija i predviđa da će stotinama milja duž Nju Džerzija, Njujorka i Konekitekata doći do dosada neviđenih poplava

BOSTON- Američki meteorolog Dejvid Epstajn za Bostonske medije detaljnije je analizirao informacije oko uragana Sendi koji će u ponedeljak i utorak zahvatiti istočnu obalu SAD

Epstajn kaže da će oluja Sendi u naredna 24 časa krenuti prema zapadu i doći do Nju Džersija i predviđa da će stotinama milja duž Nju Džerzija, Njujorka i Konekitekata doći do dosada neviđenih poplava, pa će po Epstajnovim tvrdnjama mnoge škole biti zatovrene, a građanima se savetuje da slušaju lokalne vesti kako bi znali kao da postupe, a najpametije bi bilo da ostanu kod svojih kuća.

Mnogi veruju da će uragan Sendi biti najveća oluja koja će zahvatiti 60 miliona ljudi. Njujorške vlasti odlučile su u potpunosti zaustaviti sav saobraćajšto znači da će biti privremeno ugašena podzemna železnica, a najavljena je obustava nastave u nekim školama.

Očekuje se da će oluja izazvati poplave, nestanke struje na istočnoj obali SAD, a vanredno stanje neki predviđaju da će trajati čak nedelju dana, dok vlasti upozoravaju građane da se pripreme za najgori scenario.

Ukoliko živite u stanu u gradu, ne možete učiniti ništa osim da pripremite baterije, hranu i vodu za nekoliko dana. Ako živite na obali, verovatno ste se već pripremili za oluju. Nadajte se najboljem i da oluja neće biti tako intenzivna kako se najavljuje!", savetuje Epstajn.

"Ovo će biti duga oluja, trajaće dva do tri dana", rekao je glavni prognostičar američkog Nacionalnog centra za uragane Džejms Frenklin, dok meterolog Džef Masters procenjuje da bi šteta od uragana Seni mogla preći milijardu dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=0HuWy7aQkFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track