Prikaži najnovije vesti
Kemtrejls, trovanje, zaprašivanje
Afera „Kemtrejls“: Otkrićemo ko nas truje!

Pokrenuta istraga zbog zaprašivanja hemijskim sredstvima iz aviona

Društvo 1045

NOVI SAD - Borba se isplatila! Nakon pisanja Kurira o pojavi belih lepljivih niti po zemlji koja je preplašila sugrađane, na inicijativu direktora Ekološkog udruženja Novog Sada Nikole Aleksića, Prvo osnovno javno tužilaštvo iz Beograda otvorilo je istragu „povodom optužbi za

NOVI SAD - Borba se isplatila!
Nakon pisanja Kurira o pojavi belih lepljivih niti po zemlji koja je preplašila sugrađane, na inicijativu direktora Ekološkog udruženja Novog Sada Nikole Aleksića, Prvo osnovno javno tužilaštvo iz Beograda otvorilo je istragu „povodom optužbi za genocid zaprašivanjem hemijskim jedinjenjima iz neobeleženih aviona“.

- Pozivamo sve svesne i odgovorne ljude da dostave i svoje fotografije, video-zapise i sakupljene paučinaste niti izbačenih iz aviona, na adresu Savska broj 17, na ime javnog tužioca Nebojše Obradovića, koji vodi istragu. Potrebno je uz fotografiju, video-snimak ili materijalni dokaz navesti tačnu lokaciju i vreme kada je sačinjen snimak ili video-zapis, odnosno nađene niti, i lične podatke autora snimka, odnosno pošiljaoca dokaznog materijala - rekao je Nikola Aleksić. On upozorava građane da paučinaste niti ne uzimaju golim rukama, nego grančicom ili štapićem, i da ih smeste u providnu teglu ili flašu pazeći da ne zagade spoljašnjost staklene posude.

- Prilikom slanja poštom javnom tužiocu, staklenu posudu je potrebno dobro izolovati i obezbediti da se ne bi polomila u transportu - objašnjava direktor pokreta.

(S. B.)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir