POMIRENJE NA KAZANU: Zorana progovorila s Dačićem
Foto: Aleksandar Jovanović

Kurir u Nišu: Kasarna spojila ljute rivale iz Vlade

POMIRENJE NA KAZANU: Zorana progovorila s Dačićem

Politika -

Zavađene ministre očigledno zbližila vojnička atmosfera, pa su sve vreme ćaskali i kikotali se. Ipak, Zorana Mihajlović tvrdi da mu nije oprostila, jer oprašta samo onim ljudima koje voli

Potpredsednici Vlade Zorana Mihajlović i Ivica Dačić, posle žestoke pljuvačine koja je započela u intervjuu Kuriru, više se bar ne ignorišu.

Dačić je, naime, mic po mic juče u kasarni u Nišu uspeo da „smekša srce“ Mihajlovićeve, pa su se siti isćaskali i ismejali. To, naravno, nije promaklo našoj ekipi.

I uspeo je da je smekša... Mihajlovićeva mu se nasmejala na foru
I uspeo je da je smekša... Mihajlovićeva mu se nasmejala na foru

Ipak, Mihajlovićeva tvrdi da mu nije opristila napade. Onanije htela da nam otkrije o čemu je ćakulala s Dačićem, a na pitanje da li to znači da mu je oprostila, ona je za Kurir rekla:- Oprostila?! Ja mogu da oprostim samo onim ljudima koje volim!

Inače, svi ministri su juče na vreme stigli na sednicu Vlade. Doduše, vidno usporeni i pospani, pa su navalili na kafu. A sednica Vlade, kojoj su prisustvovali i regionalna direktorka Svetske banke za zapadni Balkan Elen Goldstin, prilično je potrajala - čak tri sata.- Imam i san i plan i znam šta treba da radimo, ali nam je dragocena i potrebna podrška međunarodnih finansijskih institucija - rekao je premijer Aleksandar Vučić. - Najvažnije je da građani razumeju da se zemlja nalazi na dobrom putu - rekao je Vučić i dodao:- I učili smo ovde, četiri sata, četiri sata smo razgovarali s predstavnicima Svetske banke i 23 ambasadora.

Cvetić za dobrodošlicu... Građani oduševljeno prilazili Vučiću
Cvetić za dobrodošlicu... Građani oduševljeno prilazili Vučiću

Premijer je rekao i da je njegova želja da Srbija postane moderna, ekonomski uspešna zemlja zadovoljnih građana.Vučić je rekao da u narednih nekoliko dana očekuje da MMF, Svetska banka i EU promene prognozu stope privrednog rasta Srbije sa 2,5 na 2,7 odsto.Elen Goldstin je rekla da je impresionirana rezultatima rada Vlade i dodala da će Svetska banka pružiti svaku pomoć. A posle zvaničnih sastanaka premijer Vučić je s članovima Vlade bio domaćin ambasadorima i na Niškoj tvrđavi. Tokom šetnje, delegacija je naišla i na bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je u kolicima prošetao unuče, a Vučić je s oduševljenjem pozdravio svog stranačkog kolegu i bebicu u kolicima. Svaki ambasador dobio je i kesu s poklonima od Turističke organizacije Niša.

Muke zbog hrkanjaĐURIĆ KUPIO ČEPIĆE ZA CIMERA VANJUPaparaco Kurira „ulovio“ je direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića dok izlazi iz jedne apoteke u Nišu, pa smo ga pozvali da saznamo šta je pazario.- Nikakvih zdravstvenih problema nemam, hvala bogu, super sam. Ali morao sam svom cimeru Vanji Udovičiću da kupim čepiće za uši, jer prethodnu noć nije mogao da spava od mog hrkanja. Oka nije sklopio. Eto, želeo sam da mu izađem u susret i da ga poštedim tih muka - iskren je bio Đurić.

Građani nagrnuliRED ZA RAZGOVOR S VUČIĆEMPremijer Vučić razgovarao je juče u Domu vojske u Nišu s građanima. Udovica Tanja Mijajlović iz Niša, majka šestoro dece, od kojih je jedno sa specijalnim potrebama, zamolila je premijera da joj se za decu nađe neko zaposlenje. Marina Adamović, osoba s invaliditetom, koja godinama skuplja pomoć za obolele, zatražila je neki objekat jer ide zima a nema krov nad glavom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track