Doneta odluka

Pomoć i za penzionere s penzijama do 20.000

Beograd

Autor:

Penzioneri čije su mesečne penzije od 18.000 do 20.000 dinara dobijaće po 4.000 dinara u martu, junu, septembru i decembru, a penzioneri čije su penzije od 15.000 do 18.000 dinara po 5.000

Beograd, penzioneri, pomoć, Milan Krkobabić,

BEOGRAD - U 2013. godini pomoć grada primaće i penzioneri čije su mesečne penzije do 20.000 dinara, predviđeno je Odlukom koja je danas doneta na sednici Skupštine grada Beograda.

Tako će penzioneri, čije su mesečne penzije od 18.000 do 20.000 dinara, dobijati po 4.000 dinara u martu, junu, septembru i decembru, a penzioneri čije su penzije od 15.000 do 18.000 dinara po 5.000 dinara u istim tim mesecima.

Penzioneri čije su penzije do 15.000 dinara dobiće četiri puta po 1.000 dinara, budući da oni dobijaju pomoć sa republičkog nivoa.

Vlada Srbije je septembra ove godine donela zaključak o isplati novčane pomoći penzionerima čiji mesečni iznos ne prelazi 15.000 dinara.

Skupština grada donela je odluku i o osnivanju ustanove Gradski centar za socijalno preduzetništvo čiji je cilj stvaranje modela za rešavanje problema nezaposlenosti, tehnoloških viškova i statusa određenih socijalno ugroženih društvenih grupa i rešavanja problema socijalnih razlika i siromaštva.


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (8)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • naca

  naca

  Nesto mi nije jasno oni sa najmanjim ponzijama najmanje dpobijaju.KAKO TO

  10 Odgovori 
 • jovicaN

  jovicaN

  Funkcionišu kao vatrogasni dom!
  Briga o drugima preko tuđeg džepa! Što ne smanjite sebi plate 4 puta godišnje i podelite te pare - samo tad bi to bilo humano delo. Ovako i iz te akcije vi izvlačite korist a što se građani dodatno zadužuju ne hajete! Čisto politikanstvo PUPS-ovaca!

  9 Odgovori 
 • dusko

  dusko

  Opet konfuzno o pomoci penzionerima! Komplikovano objasnjenje za one koji vec primaju tu pomoc a imaju primanja do 15 000. mesecno( i primaju je na nivou grada a ne republike- koliko znam). Pa njima najvise i treba! A ako ima pravde, onda je onima do 20 000 trebalo manje dati a ne da ovi siromasci sa najmanjim penzijama opet gadno kaskaju i za nj ... više ima! Verovatno je najvise rodjaka u kategoriji penzionera do 20 000.................pa da se namire.

  6 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dikulic Zoran

  Dikulic Zoran

  Sramota breee,pa zar samo beograd treba da živi,ja sam iz panceva i primam 16000 penziju i ništa me ne sleduje,pa kako toooo???

  -3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!