Pop monstrum plaćao devojčicama za seks?
Foto: Kurir štampano

Novi detalji o bludnom svešteniku iz okoline Kovina

Pop monstrum plaćao devojčicama za seks?

Crna Hronika -
Samo nekoliko dana pošto mi je silovao unuku, Milovan Đokić (56) dao joj je 400 dinara da uradi test na trudnoću, kaže za Kurir Regina, baka napastvovane V. P. (13) iz sela Pločica

PANČEVO - Prati ga glas da je švaler!Rekla sam ti da se čuvaš popa Milovana, jer možeš da nadrljaš!Ovu poruku je, kako Kurir saznaje, na Fejsbuk profil V. P. (13) iz sela Pločica kod Kovina, koju je, kako se sumnja, u crkvi silovao pop Milovan Đokić (56), nakon njegovog hapšenja poslala jedna 18-godišnja devojka. Devojčicina baba Regina S. ogorčena je zbog svega što se desilo njenoj unuci i kaže da je sveštenika oduvek pratio loš glas da se „švaleriše po selu“.Živela u strahu- Bio je on i s tom devojkom koja je pisala mojoj unuci, ali to je druga priča. Čula sam da je ona bila s njim u vezi zbog para. Još jedna devojčica se takođe viđala s njim. Kad je to saznala njena majka, ostavila joj je u amanet da pop ne dolazi na njenu sahranu. Nasrtao je i na starije žene i viđao se s njima - kaže za Kurir potresena baka.Regina dodaje i da se pričalo da je pop imao tarifu koju je plaćao devojkama i ženama za seksualne usluge.- Da li je to tačno, mene ne zanima. Sad me samo interesuje ono što je uradio mom detetu, što je nju silovao - priča ona.Regina kaže da joj je najteže palo to što joj se unuka nije odmah poverila, već je živela u strahu od sveštenika Milovana Đokića.- Ko zna kroz kakve je muke prolazila, a ja nisam bila uz nju da joj pomognem. Kad sam je čula na saslušanju u tužilaštvu i kad je priznala šta joj je radio, bilo mi je muka. Iživljavao se nad njom, a posle nekog vremena joj je dao 400 dinara da uradi test na trudnoću - kaže baka Regina.Ja bih ga obesilaPotresena Regina S. kaže da će se do poslednjeg atoma boriti da Đokić bude osuđen na adekvatnu zatvorsku kaznu.- Da je moj muž ranije saznao da je pop silovao našu unuku, bio bi spreman da ga ubije, to vam tvrdim. Da je zakon u mojim rukama, ne bih mu ja sudila, obesila bih ga! Očekujem da pravda bude zadovoljena - priča baka.Sveštenik Milovan Đokić uhapšen je zbog sumnje da je silovao devojčicu u sali pored seoske crkve. Nakon saslušanja, na kojem je negirao krivicu, određen mu je pritvor do 30 dana.

Oporavlja se od šoka... Silovana devojčica
Oporavlja se od šoka... Silovana devojčica

Selom kruže razne glasine LAŽI O MOJOJ UNUCIPo selu kruže priče da je V. P. iz crkve krala darove i novac, a njena baka Regina demantuje te glasine. - Svašta se sad priča, pa i da je moja unuka kradljivica. Čak sam čula i neke tračeve da smo mi prijavili sveštenika kako bismo mu se osvetili. Ništa od toga nije tačno! Mi jesmo siromašni, ali ne krademo - priča Regina S.Devojčicini roditelji su u inostranstvu, a o njoj brinu roditelji njene majke.- Moj suprug Stojan i ja smo staratelji našoj unuci već devet i po godina. Nikad nismo imali s njom nikakvih problema. U poslednje dve godine išla je u crkvu zajedno s drugom decom iz sela, pevala je u horu, a onda su krenule priče... Nažalost, ostvarile su se naše sumnje. Moja unuka se poverila tetki i tek tad je istina izašla na videlo - priča potresena baka Regina S.

ČINJENICEHronologija- 3. JANUAR - pop Milovan Đokić je, kako se sumnja, silovao V. P. u sali kod crkve- 5. JANUAR - sveštenik je, navodno, pokušao ponovo da zlostavlja maloletnicu- 6. JANUAR - silovanje V. P. su sprečila deca koja su došla na službu u crkvu- 27. FEBRUAR - baba i deda devojčice počinju da sumnjaju da između devojčice i popa „ima nešto“- 7. MART - staratelji maloletnice prijavljuju sveštenika policiji- 18. MART - policija hapsi Milovana Đokića i posle saslušanja mu je određen pritvor

Podeljena mišljenjaNE VERUJEM DA JU JE SILOVAOMeštani sela Pločica imaju podeljeno mišljenje o ocu Milovanu. I dok ga neki kude i pričaju da je voleo alkohol i žene, drugi o njemu imaju lepo mišljenje.- O njemu mogu da kažem samo sve najbolje. Ne verujem u tu priču da je zlostavljao dete. On ima troje divne dece. Supruga mu je često u Austriji - priča meštanin.

Birao društvoU KOLIMA SA DVE DEVOJKEDevojčicin deda Stojan S. kaže da je u leto prošle godine sveštenik Milovan imao saobraćajnu nezgodu.- Pričalo se da je kolima sleteo s puta, a s njim u automobilu su bile i dve devojke, od kojih je jedna navodno bila maloletna. Šta ima on da vozi decu - kaže Stojan S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track