PORODICA DRAGANA LAKOVIĆA: Odigrao je "Don Kihota", i te večeri umro okružen najbližima u svom domu!
Foto: Youtube

Urbana legenda je samo legenda

PORODICA DRAGANA LAKOVIĆA: Odigrao je "Don Kihota", i te večeri umro okružen najbližima u svom domu!

Pop kultura -
Televizijska publika će ga najviše pamtiti po sjajnim bravurama u "Diplomcima", "Pozorištu u kući", "Zaboravljenima"

BEOGRAD - Urbana legenda o smrti istaknutog glumca Dragana Lakovića o kojoj se godinama govorilo, a koju smo juče preneli, a odnosi se na to da čuveni glumac preminuo kao beskućnik u vozu, izazvala je veliku pažanju javnosti a po prvi put se oglasila i njegova porodica.

"Dragan Laković preminuo je pre 24 godine u Beogradu, od posledica infarkta, u svom domu, okružen porodicom, u prisustvu lekara Hitne pomoći, neposredno posle povratka kući sa reprize pozorišne predstave "Don Kihot“ u Pozorištu na Terazijama", oglasila se porodica pismom upućenim na adresu Kurira, i tako po prvi put, prema dostupnim podacima, saopštila istinu i opovrgla urbanu legendu.

Kako je portal Kurira i juče naglasio, radilo se naime o priči koja je važila za, kako je to i navedeno, urbanu legendu uz podsećanje da je niko do sada nije opovrgao. Namera nije bila da pomenutim tekstom umanji ili omalovaži lik i delo istaknutog umetnika koji je bio jedan od heroja mnoge dece koja ga i dan danas, sada već kao zreli ljudi, pamte.

Televizijska publika će ga najviše pamtiti po sjajnim bravurama u "Diplomcima", "Pozorištu u kući", "Vojnicima", "Zaboravljenima". Ipak ono po čemu je ostao najviše urezan u srcu i sećanju svih je njegov rad sa decom i u dečijim emisijama. Svi se dobro sećaju emisije "Pevajte sa nama" koju je vodio, a učestvovao je i kultgnoj emisiji "SLovo na slovo". Bio je i jedan od glumaca koji su pozajmili glasove u TV lutkarskoj seriji "Laku noć deco".

Podsetimo, Dragan Laković rođen je u Skoplju 28. marta 1929. godine a umro 31. maja 1990. godine u Beogradu. Bio je rođeni brat takođe vrsnog glumca Predraga Lakovića.

http://www.youtube.com/watch?v=-8j-8K9YfSk
http://www.youtube.com/watch?v=DR0KUzlJVB0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track