Posao za lekare i medicinske sestre u Beogradu

Posao za lekare i medicinske sestre u Beogradu

Beograd -
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će se prihodi Apotekarske ustanove usmeriti na zapošljavanje novih lekara i medicinskih sestara u Beogradu
BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja saglasilo se sa gradom da se oko 80 miliona dinara od prošlogodišnje dobiti Apotekarske ustanove „Beograd” usmeri na zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara u domovima zdravlja u Beogradu i četiri kliničko-bolnička centra, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prilikom obilaska rekonstruisanog objekata Doma zdravlja Rakovica.
On je u prisustvu predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića i ministra zdravlja Zorana Stankovića obišao ovaj deo dobjekta u kome je sredstvima iz budžeta grada renovirano potkrovlje površine 451 kvadratnog metra. Građevinski radovi su završeni, a u toku je opremanje objekta nameštajem i medicinskom opremom.
– Budući da Beograd ima oko 600 lekara i nekoliko stotina medicinskih sestara koji čekaju posao, namera nam je da tim ljudima koji su mnogo uložili u svoje obrazovanje pomognemo da dođu do zaposlenja. Sredstva za zapošljavanje lekara i sestara na ovaj način ćemo odvajati i narednih godina i to će biti pomak u kvalitetu zdravstva u Beogradu – rekao je Đilas i dodao da je grad u poslednje četiri godine izgradio nekoliko novih domova zdravlja – u Kaluđerici, Mirijevu, Kamendinu. Upravo se gradi dom zdravlja u Surčinu, a Ministarstvo zdravlja je sa gradom potpisalo i poseban ugovor koji će omogućiti svima koji žive na Bežanijskoj kosi da dobiju zdravstvene usluge u Vojnom domu zdravlja, čija se rekonstrukcija upravo završava.
Zoran Stanković je istakao da je grad Beograd prepozno probleme koje zdravstveni sistem Srbije ima i u protekle četiri godine postigao velike rezultate, pogotovu kada su u pitanju zdravstvene ustanove. On je izrazio i nadu da će i ostale lokalne samouprave slediti dobar primer Beograda.
U rekonstruisanom prostoru Doma zdravlja „Rakovica” izgrađen je medicinski deo sa 12 ordinacija, u kojima će biti smeštena Služba medicine rada, koja se privremeno nalazi u suterenu zgrade Doma zdravlja. Pored zdravstvene zaštite radnika, građanima će prvi put u ovom delu Rakovice biti na raspolaganju sve usluge Specijalističko-dijagnostičke službe (očni i ušni lekar, internista – EKG, ultrazvuk, psiholog, neuropsihijatar). U ovom prostoru nalazi se i „gluva soba” – soba za ispitivanje sluha i prostor sa osteodenzitometrom (aparat za merenje gustine kostiju).
U ovom delu biće otvoren i prijemni pult, što će omogućiti direktnu komunikaciju, a pacijenti će na ekranu moći da prate kada je red za njihov pregled. Na stubu će biti i monitor sa zdravstveno-promotivnim sadržajima vezanim za prevenciju bolesti, kako bi se stanovnici informisali i podstakli da vode više računa o svom zdravlju.
Preko 480 zaposlenih u Domu zdravlja Rakovica obezbeđuje zdravstvenu zaštitu u četiri velike zdravstvene stanice i nekoliko ambulanti. Adaptacija dodatnog prostora u Domu zdravlja unaprediće pružanje zdravstvenih usluga velikom broju građana Rakovice.
Obilasku su prisustvovali i zamenik sekretara za zdravstvo grada Beograda Aleksandar Stefoski, direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, predsednik opštine Rakovica Bojan Milić, direktorka Apoteke „Beograd” Snežana Jovićević i direktorka Doma zdravlja Rakovica Tanja Đukić Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track