Posao za lekare i medicinske sestre u Beogradu

Beograd

Autor:

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će se prihodi Apotekarske ustanove usmeriti na zapošljavanje novih lekara i medicinskih sestara u Beogradu

Beograd, Dragan Đilas, zapošljavanje, Zoran Stanković, lekari, medicinske sestre

 

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja saglasilo se sa gradom da se oko 80 miliona dinara od prošlogodišnje dobiti Apotekarske ustanove „Beograd” usmeri na zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara u domovima zdravlja u Beogradu i četiri kliničko-bolnička centra, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prilikom obilaska rekonstruisanog objekata Doma zdravlja Rakovica.

On je u prisustvu predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića i ministra zdravlja Zorana Stankovića obišao ovaj deo dobjekta u kome je sredstvima iz budžeta grada renovirano potkrovlje površine 451 kvadratnog metra. Građevinski radovi su završeni, a u toku je opremanje objekta nameštajem i medicinskom opremom.
– Budući da Beograd ima oko 600 lekara i nekoliko stotina medicinskih sestara koji čekaju posao, namera nam je da tim ljudima koji su mnogo uložili u svoje obrazovanje pomognemo da dođu do zaposlenja. Sredstva za zapošljavanje lekara i sestara na ovaj način ćemo odvajati i narednih godina i to će biti pomak u kvalitetu zdravstva u Beogradu – rekao je Đilas i dodao da je grad u poslednje četiri godine izgradio nekoliko novih domova zdravlja – u Kaluđerici, Mirijevu, Kamendinu. Upravo se gradi dom zdravlja u Surčinu, a Ministarstvo zdravlja je sa gradom potpisalo i poseban ugovor koji će omogućiti svima koji žive na Bežanijskoj kosi da dobiju zdravstvene usluge u Vojnom domu zdravlja, čija se rekonstrukcija upravo završava.
Zoran Stanković je istakao da je grad Beograd prepozno probleme koje zdravstveni sistem Srbije ima i u protekle četiri godine postigao velike rezultate, pogotovu kada su u pitanju zdravstvene ustanove. On je izrazio i nadu da će i ostale lokalne samouprave slediti dobar primer Beograda.

U rekonstruisanom prostoru Doma zdravlja „Rakovica” izgrađen je medicinski deo sa 12 ordinacija, u kojima će biti smeštena Služba medicine rada, koja se privremeno nalazi u suterenu zgrade Doma zdravlja. Pored zdravstvene zaštite radnika, građanima će prvi put u ovom delu Rakovice biti na raspolaganju sve usluge Specijalističko-dijagnostičke službe (očni i ušni lekar, internista – EKG, ultrazvuk, psiholog, neuropsihijatar). U ovom prostoru nalazi se i „gluva soba” – soba za ispitivanje sluha i prostor sa osteodenzitometrom (aparat za merenje gustine kostiju).
U ovom delu biće otvoren i prijemni pult, što će omogućiti direktnu komunikaciju, a pacijenti će na ekranu moći da prate kada je red za njihov pregled. Na stubu će biti i monitor sa zdravstveno-promotivnim sadržajima vezanim za prevenciju bolesti, kako bi se stanovnici informisali i podstakli da vode više računa o svom zdravlju.
Preko 480 zaposlenih u Domu zdravlja Rakovica obezbeđuje zdravstvenu zaštitu u četiri velike zdravstvene stanice i nekoliko ambulanti. Adaptacija dodatnog prostora u Domu zdravlja unaprediće pružanje zdravstvenih usluga velikom broju građana Rakovice.
Obilasku su prisustvovali i zamenik sekretara za zdravstvo grada Beograda Aleksandar Stefoski, direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, predsednik opštine Rakovica Bojan Milić, direktorka Apoteke „Beograd” Snežana Jovićević i direktorka Doma zdravlja Rakovica Tanja Đukić Janković.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ovakvi slučajevi mogu da naprave veliku štetu našoj diplomatiji Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!