Ruska salata
Foto: Thinkstock

Predjelo

Ruska salata

Recept dana -

Sastojci:- 400 g šunkarice- 1/2 kg krompira- 1/2 kg šargarepe- 5 jaja- 400 g graška (može i iz konzerve)- 350 g kiselih krastavaca- 700 ml posnog majoneza- 2 kašičice senfa- so, biberPriprema:Šunkaricu iseći na što sitnije komade.Krompir oguliti i skuvati u slanoj vodi, pa ga ohladiti i iseckati na kockice. Posebno skuvati šargarepu i jaja.Ohlađenu šargarepu iseckati na kocke, a jaja pažljivo iseći oštrim nožem. Kisele krastavčiće takođe iseckati na kocke.Skuvan grašak ocediti.U većoj posudi pažljivo pomešati šunkaricu, krompir, šargarepu, grašak, jaja i kisele krastavce, pa dodati majonez i senf, posoliti i pobiberiti po ukusu. Sve lagano promešati da se svi sastojci sjedine. Tako pripremljenu salatu staviti u frižider da se pre služenja dobro ohladi.

Savet: Ukoliko volite, ovu salatu možete obogatiti sitnim komadima tunjevine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track