Prikaži najnovije vesti
NEBOJŠA JEVRIĆ
Nebojša Jevrić - Ne pucaj, brate

Posrbica

9

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju. Za početak bi trebalo ponovo postaviti dramu Stevana Koprivice „Dugo putovanje u Jevropu“.

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju. Za početak bi trebalo ponovo postaviti dramu Stevana Koprivice „Dugo putovanje u Jevropu“.

Na plus 40, na vrelom asfaltu, mozak omekša. Kod novinara se to dešava i u zimskim uslovima kad pod uredničkim makazama nestaju delovi teksta. Posle jedne takve operacije, koga su ujedale zmije, i guštera se boji. Dakle, pri temperaturi od plus 40 na asfaltu prokuva mozak, kao vrlo kvarljivo jelo za mozgojede. I prosto, ne znaš odakle da počneš.

Kad su mediji pod kontrolom, narod se okreće guslama. U cara Trojana kozje uši. Došao na Cetinje mlad i vredan predsednik opštine i odmah su ga stavili u pesmu. Bilo je to za vreme babazemana: „Pod Lovćenom oteli se krava, Ode tele da studira prava, Ode tele a vrati se june, I postade predsednik komune“. Nesrećni čovek posle mesec dana podnese ostavku i ode na važniju funkciju.

Dobra stvar, ta evropska administracija. Kad uđemo u NATO i Evropsku uniju, možemo odmah da ih pojačamo kadrovima domaćim. Kažu da se za to putovanje već sprema premijer Crne Gore Đukanović. Neka mu bude srećno i dugovečno.

I mi Srbi konje za trku imamo. Kakav Deni de Vito, kakvi bakrači, kad tamo stignu kadrovi iz Srbijice. Kad Boris progovori... Da li ga je tata vodio Dedinjem u šetnju kad krene sa Dobricom i Mićunom? Verovatno da, čim je tako pametan i lep.

Ako su Amerikanci izabrali Ronalda Regana i Švarcenegera, što Srbi ne bi izabrali ni malo lošijeg glumca Borisa Tadića. Dosta se on majao po televiziji. Lilić to nikad nije radio. Treba misliti na budućnost. Treba da se preseli na veliko platno. Ili da se preko video-bima s Trga Republike obraća napaćenom i naljućenom narodu.

Kad se otcepi Vojvodina, kad Sandžak dobije autonomiju, kad Đilas pobedi na izborima za predsednika distrikta Beograd, treba naći adekvatno mesto za našu ikonu, za Borisa. A gde bi ga drugo nego u Evropu. Da za njim polude Evropejke i Amerke.

Najvažniji su kadrovi, a mi imamo kadrove za sve. Sad da priđeš prvom nakupcu i upitaš ga bi li bio narodni izbirak, ministar ili poslanik, odgovorio bi ti: „A što ste do sada čekali?“ Ostavio bi tezgu i kravu hraniteljku, uskočio u prvo lister odelo, i eto ti kadra.

Pa dobro, za koga si ti? Ne smem da ti kažem jer pući će bruka. Reći ću ti, ali ne širi dalje. Ja sam za Čedu. Da vlada jedno dve godine, da amputira tu gnojnu ranu koju zovemo Kosovo, a onda pod hitno, da se posle demonstracija koje će uspešno voditi Voja Šešelj, pošalje da bude neki šef u Evropskoj uniji.

Prećera ga ti, kumašine. Kako ćeš u Evropu? Kakvu Evropu? Kako ćeš doma kad si zaboravio crnogorski da zboriš. Jer ti si, kako je to definisao domoljub Brković, posrbica. Ne znaju šta će, samo posrbice fale. Posrbica gori od Srbina. Bilo je to u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 1 komentara