POTRESNO: Terao ćerke da gole kleče
Foto: Shutterstock

Ispovest žrtve porodičnog nasilja

POTRESNO: Terao ćerke da gole kleče

Društvo -

Napustila sam muža sa dve devojčice nakon što nas je maltene ubio od batina. Sad smo u sigurnoj kući, priča Vera B.

Odlazila sam više puta od supruga s decom, ali sam se posle izvesnog vremena vraćala jer je davao obećanja da se nasilje neće ponavljati. Ne znam ni sama zašto sam to trpela, svaki put je maltretiranje postajalo brutalnije i jezivije.Vera B. je dugogodišnja žrtva porodičnog nasilja. Sa suprugom ima dve ćerke i kaže da joj je najteže padalo to što je on bio nasilan i prema deci.- Skoro je počeo i rođenu decu da maltretira, što ranije nije radio. Ne znam šta se s tim čovekom dogodilo. Terao je golišavu decu da kleče na pločicama, držao nas je budne u jedan ujutru, vređao - priseća se drhtavim glasom naša sagovornica.Ona je smogla snage da stavi tačku na takav život i da spase sebe i dečicu.- Kap koja je prelila čašu i koja me je otrgla da se priberem i da ga napustim usledila je posle situacije kad je tukao sve tri, ubio nas je od batina. Tada sam pozvala policiju i, na svu sreću, priveli su nasilnika. Deca su dala izjavu, odvezli su ih u Hitnu pomoć, gde su im evidentirane povrede. Ja sam se obratila centru za socijalni rad. Nisam mogla više da živim tako... Ne znam zašto ga ranije nisam prijavila, verovatno iz straha od novih batina - priča Vera i dodaje:- Podnela sam tužbu za porodično nasilje. Smestila sam se s decom u sigurnu kuću i ovde pronašla utočište. Nadam se da će nasilnik biti kažnjen za sve što nam je priredio i da će platiti svaku modricu koju je naneo ćerkama i meni!

Kratko je bio miranPOSLE BOLESTI POSTAO GORIVera kaže da je njen muž bio „miran“ veoma kratko:- Prvih mesec dana po našem povratku on nije bio nasilan, jer je bio bolestan. Posle toga je nastavio da nas maltretira, ali je svaki put bilo sve gore i gore.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track