Povoljne cene analiza u laboratoriji INEP na Slaviji

Beograd

Autor:

Novootvorena laboratorija Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) na Slaviji vrši analize hormona (reproduktivni, hormoni štitaste žlezde i drugi), tumorskih markera, imunoloških, biohemijskih i hematoloških parametara i mikrobiološkog materijala, rekla je doktorka Jasminka Miloradović, specijalista kliničke biohemije.

laboratorija inep, jasminka miloradović, analize, cene

BEOGRAD - Novootvorena laboratorija Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) na Slaviji vrši analize hormona (reproduktivni, hormoni štitaste žlezde i drugi), tumorskih markera, imunoloških, biohemijskih i hematoloških parametara i mikrobiološkog materijala, rekla je doktorka Jasminka Miloradović, specijalista kliničke biohemije.

Ona je kazala da se uzorci biološkog materijala (krv, urin, semena tečnost, feces i drugo) analiziraju korišćenjem in vitro dijagnostičkih sredstava (IVD), koja omogućuju merenje koncentracije hemijskih i biohemijskih komponenti, brojanje ćelija, merenje fizičkih osobina, ispitivanje ćelija i drugih struktura pod mikroskopom.

Miloradovićeva je dodala da su u laboratoriji dostupni i test za dokazivanje trudnoće i test za određivanje plodnih dana u urinu, u čijoj proizvodnji INEP ima višedecenijsko stručno znanje i iskustvo.

Ono što je bitno za sve korisnike usluga ove laboratorije jeste da su cene za pojedine analize značajno niže u odnosu na druge laboratorije u gradu.

- Laboratorija INEP-a jedina u Srbiji radi antitela na acetilholinske receptore (ACR), analizu koja služi za dijagnostiku neurološkog oboljenja miastenije gravis - istakla je Miloradović.

Za sada, kako je Tanjugu rekla Miloradović, usluga vađenja krvi u kućnim uslovima se obavlja u Zemunu i Novom Beogradu, a planira se i u centru grada kada se u potpunosti prepoznaju potrebe korisnika usluga u tom reonu.
Pored laboratorijskih ispitivanja, Institut za primenu nuklearne energije obavlja naučno-istraživačku i proizvodnu delatnost.

Miloradovićeva je navela da su oblasti istraživanja endokrinologija, imunologija, biologija reprodukcije, metabolizam, glikobiologija, radioekologija i agroekologija.

 - Naučno-istraživački rad se realizuje u okviru nacionalnih projekata, koje finansira Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, kao i međunarodnih projekata - kazala je Miloradovićeva.

Ona je istakla da kvalitet rada laboratorije INEP-a garantuju primena standarda kvaliteta ISO 9001, kao i akreditacija prema standardu ISO/IEC 17025, dugogodišnje iskustvo u laboratorijskom radu, dobra obučenost kadra, kao i primena savremene opreme u izradi analiza.

Laboratorija se nalazi u Ulici Svetozara Markovića br. 44, radno vreme radnim danima je od 8 do 20, a subotom od 8 do 12 sati, a građani sve dodatne informacije mogu dobiti na telefon: 011/ 36-222-94.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ova rezolucija apsolutno ne treba nikome osim članicama SB UN da bi se međusobno sporile Dušan Janjić, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!