Prikaži najnovije vesti
laboratorija inep, jasminka miloradović, analize, cene

Povoljne cene analiza u laboratoriji INEP na Slaviji

Beograd 8

Novootvorena laboratorija Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) na Slaviji vrši analize hormona (reproduktivni, hormoni štitaste žlezde i drugi), tumorskih markera, imunoloških, biohemijskih i hematoloških parametara i mikrobiološkog materijala, rekla je doktorka Jasminka Miloradović, specijalista kliničke biohemije.

BEOGRAD - Novootvorena laboratorija Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) na Slaviji vrši analize hormona (reproduktivni, hormoni štitaste žlezde i drugi), tumorskih markera, imunoloških, biohemijskih i hematoloških parametara i mikrobiološkog materijala, rekla je doktorka Jasminka Miloradović, specijalista kliničke biohemije.

Ona je kazala da se uzorci biološkog materijala (krv, urin, semena tečnost, feces i drugo) analiziraju korišćenjem in vitro dijagnostičkih sredstava (IVD), koja omogućuju merenje koncentracije hemijskih i biohemijskih komponenti, brojanje ćelija, merenje fizičkih osobina, ispitivanje ćelija i drugih struktura pod mikroskopom.

Miloradovićeva je dodala da su u laboratoriji dostupni i test za dokazivanje trudnoće i test za određivanje plodnih dana u urinu, u čijoj proizvodnji INEP ima višedecenijsko stručno znanje i iskustvo.

Ono što je bitno za sve korisnike usluga ove laboratorije jeste da su cene za pojedine analize značajno niže u odnosu na druge laboratorije u gradu.

- Laboratorija INEP-a jedina u Srbiji radi antitela na acetilholinske receptore (ACR), analizu koja služi za dijagnostiku neurološkog oboljenja miastenije gravis - istakla je Miloradović.

Za sada, kako je Tanjugu rekla Miloradović, usluga vađenja krvi u kućnim uslovima se obavlja u Zemunu i Novom Beogradu, a planira se i u centru grada kada se u potpunosti prepoznaju potrebe korisnika usluga u tom reonu.
Pored laboratorijskih ispitivanja, Institut za primenu nuklearne energije obavlja naučno-istraživačku i proizvodnu delatnost.

Miloradovićeva je navela da su oblasti istraživanja endokrinologija, imunologija, biologija reprodukcije, metabolizam, glikobiologija, radioekologija i agroekologija.

 - Naučno-istraživački rad se realizuje u okviru nacionalnih projekata, koje finansira Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, kao i međunarodnih projekata - kazala je Miloradovićeva.

Ona je istakla da kvalitet rada laboratorije INEP-a garantuju primena standarda kvaliteta ISO 9001, kao i akreditacija prema standardu ISO/IEC 17025, dugogodišnje iskustvo u laboratorijskom radu, dobra obučenost kadra, kao i primena savremene opreme u izradi analiza.

Laboratorija se nalazi u Ulici Svetozara Markovića br. 44, radno vreme radnim danima je od 8 do 20, a subotom od 8 do 12 sati, a građani sve dodatne informacije mogu dobiti na telefon: 011/ 36-222-94.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 2 komentara