POZADINA KRVOPROLIĆA U SESVETAMA: Svi su znali da ubica nosi pištolj i da preti i nisu ga prijavili
Foto: V

Teško ubistvo u Zagrebu

POZADINA KRVOPROLIĆA U SESVETAMA: Svi su znali da ubica nosi pištolj i da preti i nisu ga prijavili

Hrvatska -

Neopisiva tuga pomešana s gorčinom i napetošću vladala je sesvetskom Ulicom narcisa jutro pošto je penzionisani borac Ante Ilišinović (52) zvani Antiša, rodom iz Šurkovca, ubio iz pištolja suprugu Katicu (50) u dnevnom boravku porodične kuće u Sesvetama, da bi zatim u kuhinji presudio i sebi.

Iako je Ilišinović, otkad je Katica zatražila razvod braka, najavljivao prijateljima, poznanicima i saborcima da neće dopustiti bračni krah i da će dići ruku i na suprugu, očito ga niko nije ozbiljno shvatio - uprkos tome što su svi znali da ima nelegalni pištolj od kog se nije odvajao.

PORODIČNA TRAGEDIJA U ZAGREBU: Ubio suprugu (50) pa sebe (52)!

Nesrećna Katica iz samo njoj znanih razloka nikada nije prijavila policiji svog dve godine starijeg supruga, s kojim je bila nepunih 20 godina u braku, za nasilje ili pretnje. Par se razdvojio pre dve godine, posle protesta hrvatskih veterana u Savskoj. Ilišinović je kupio drugu kuću, ali je dolazio u Katičinu kuću jer je pomagao u staranju oko tasta invalida.

"Dan pre ubistva bio sam s njim kod advokaticee. Ona mu je rekla kako stvari stoje i da zakon nije na njegovoj strani, pa mi je rekao samo da se ‘lagano’ oseća i da zna šta mu je činiti", priča za Jutarnji list jedan od Ilišinovićevih saboraca.

Iza njih je ostala ćerka (18), koja ostaje na brigu deki, invalidu u kolicima, i teško bolesnoj baki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track