Varvarizam

Pravoslavni bogoslovi pretučeni u Hrvatskoj!

Crna Hronika

Autor:

Pravoslavni bogoslovi pretučeni u Hrvatskoj!

manastir Krka, bogoslovi, napad, učenici, Hrvatska

Foto: Eparhija Dalmatinska

ZAGREB - Huligani.

Grupa mladića, Hrvata doseljenih s Kosova, napala je juče, na putu prema manastiru Krka, osam đaka pravoslavne bogoslovske srednje škole „Sveta tri jerarha“, povredivši šestoricu njih, od kojih jednog teže, izjavio je sinoć Ivica Kostanić, načelnik šibensko-kninske policije.

U saopštenju Eparhije dalmatinske SPC navodi se da su se u svoje slobodno vreme đaci bogoslovije uputili prema Kistanju, a iz suprotnog smera je naišlo vozilo koje je jurnulo na njih.

- Đaci su uspeli da se izmaknu, a iz auta su se čuli uvredljivi povici i pretnje. Vozilo se udaljilo u pravcu manastira Krke, da bi se posle desetak minuta vratilo i preprečilo im put, a iz njega su izišla četiri mladića od oko 15 godina - piše u saopštenju.

Ti su mladići uz pretnje bogoslovima govorili da neće doći do Kistanja, a onda su pozvali 25-godišnjake s bejzbol palicama i metalnim šipkama, pa su nasrnuli na đake.

Bogoslovi su pokušavali mirnim razgovorom da izbegnu sukob, ali je jedan od napadača bejzbol palicom udario učenika bogoslovije M. S. po licu i naneo mu teže telesne povrede, zbog čega je hospitalizovan u Hitnoj pomoći u Šibeniku.

- Motiv za ovaj incident može biti i jeste jedino i isključivo verska i nacionalna mržnja - piše u saopštenju.

Samo jedan u nizu napada

Napad na učenike bogoslovije manastira Krka predstavlja samo jedan u nizu napada na monahe, učenike i objekte SPC, saopšteno je iz Asocijacije izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske.
- Zabrinjava činjenica da nikad dosad nijedan napadač nije pronađen i procesuiran  - piše u saopštenju.

http://www.youtube.com/watch?v=53cFV_HXq6o
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (61)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • davor

  davor

  Najstrozije kazniti te balavce,a roditelje im dobro opaliti po dzepu pa ce sljedeci put povesti malo racuna sta im djeca rade u slobodno vrijeme.Sa huliganima treba samo ostro jer nazalost drugog puta nema.

  128 Odgovori 
 • trpimir

  trpimir

  huligani nista drugo treba dobro to ispeglat a roditelje kaznit financiski zbog ljepog odgoja pa nek i drugi put napadnu nekog mamlazi

  127 Odgovori 
 • splićo

  splićo

  Ovi idioti su zaslužili da ih se najprie dobro izmlati a onda nekoliko godina u određenu ustanovu.A ove đakone odlikovat i nagradit te im se najprije izvinit .

  125 Odgovori 

Poslednji komentar

 • trpimir

  trpimir

  e pa za tvoju informaciju ima i normalni ljudi kao i kod vas u srbiji a ako ces o huliganima pocisti svoje dvoriste prvo pa gledaj kod susjeda...

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!