Predsednik Albanije doputovao na Kosovo
Foto: Reuters

Predsednik Albanije doputovao na Kosovo

Politika -
Nišani će se tokom dana sresti i s Hašimom Tačijem

PRIŠTINA - Predsednik Albanije Bujar Nišani počeo je danas posetu Kosovu u koju dolazi na poziv kosovske predsednice Atifete Jahjage.

Odmah nakon dočeka Jahjaga i Nišani su počeli razgovore. Posle susreta najavljena je konferencija za medije. Nišani će se tokom dana sresti sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Jakupom Krasnićijem i obratiće se poslanicima Skupštine Kosova na svečanoj sednici koja je zakazana njemu u čast.

Tokom dana Nišani će posetiti i Skupštinu opštine Priština, gde će razgovarati sa gradonačelnikom Prištine Isom Mustafom.

Nakon polaganja cveća na grob pokojnog predsednika Kosova Ibrahima Rugove, Nišani će posetiti i porodicu Rugova. Program prvog dana boravka na Kosovu Nišani će završiti posetom Katoličkoj crkvi u selu Binča u opštini Vitina.

Drugog dana posete albanski predsednik će održati predavanje na Univerzitetu AAB, da bi posle toga posetio memorijalni centar porodice Jašari u selu Prekaze, opština Srbica, nakon čega će posetiti manastir Dečani i položiti cveće na memorijalnom centru u selu Glođane u opštini Dečane i posetiti porodicu Haradinaj.

Posetu Kosovu predsednik Nišani će završiti posetom kompleksu Prizrenske albanske lige i džamiji Sinan Paše u Prizrenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track