Preuzimanje odgovornosti

Komentar dana

Preuzimanje odgovornosti

Komentar dana -

Rezultati istraživanja Asocijacije potrošača Srbije (APOS), koje pokazuje da se na evropskom tržištu mogu naći kancerogene pelene i cucle koje oštećuju mozak, izazvali su paniku u javnosti. Kako i ne bi, s obzirom na to da živimo u Srbiji.

Bezbroj puta do sada se desilo da se tek posle nekog vremena otkrije da smo se hranili neispravnom ili čak otrovnom hranom. Međutim, preko toga smo nekako i prelazili, ali informacija da su naša deca možda izložena direktnom riziku od nastajanja najstrašnijih bolesti zbog osnovnih higijenskih proizvoda nešto je što se ne može ni na koji način ignorisati.Iako nadležne ustanove tvrde da nemaju podatke da se ova otrovna roba nalazi na našim rafovima, poučeni prethodnim iskustvima, ne možemo a da ne strepimo.

Naime, u Srbiji ne postoji praktično nikakva kontrola kvaliteta i to se ne menja godinama. Ceo sistem je zasnovan na poverenju u proizvođače i njegove dobre namere.

Iz tog razloga, kako i upozoravaju oni koji se razumeju, sve đubre iz Evrope i sveta završava na našem tržištu. Sve ono što ne može da se proda nigde drugde, nađe kupca u Srbiji. Donekle, ali samo donekle, krivi smo mi. Valjda bi i institucije, finansirane od građana Srbije, trebalo da deo odgovornosti preuzmu na sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track