Bezobrazluk direktora kontrole letenja

Stankov prima 850.000, a zaradio i 13. platu

Društvo

Autor:

Jedan od najplaćenijih direktora Nikola Stankov nagradio sebe i zaposlene za 2011. iako im se dobit skoro prepolovila

kontrola letenja, direktor, plata

BEOGRAD - Gde ima, tu se preliva.
Nikola Stankov, direktor Agencije za kontrolu letenja, u januaru ove godine dobio je i 13. platu, saznaje Kurir. On svakog meseca prima oko 850.000 dinara, što je najveća plata državnog direktora u Srbiji.

- U januaru smo dobili dve plate, 13. početkom januara i redovnu krajem meseca. Planirana je i 14, kao što smo dobijali i prethodnih godina, ali to se ipak nije desilo zbog toga što su podeljene nagrade u ukupnom iznosu od preko 100 miliona dinara. Inače, trinaesta zarada je isplaćena u istom iznosu kao i redovna plata i dobili su je svi. To se zvanično ne zove 13. plata, već konačna isplata ili druga isplata za novembar ili decembar - kaže sagovornik Kurira iz Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.

Međutim, Kontrola letenja je prošle godine poslovala lošije nego godinu dana ranije i postavlja se pitanje da li je opravdano podelila 13. platu, naročito ako se zna da vlada ekonomska kriza.

Kako piše u finansijskim izveštajima, dobit ovog preduzeća za 2011. godinu bila je 329 miliona, a prethodne 530 miliona dinara. To je skoro 40 odsto manje. Ukupni rashodi su povećani za milijardu dinara, a od toga oko pola milijarde je potrošeno na zarade, naknade i ostale lične rashode. Broj zaposlenih u Agenciji, kako piše u izveštajima, prošle godine povećan je s 832 na 852.

Ovo može da se kupi s platom Stankova


Za jedan mesec 858.000
Nov auto niže klase


Za šest meseci 5,1 milion
jednosoban stan


Za godinu dana 10,3 miliona
Kuća na periferiji

Radno mesto na kojem se stiče bogatstvo zoom Radno mesto na kojem se stiče bogatstvo

Agencija: Stankovu zahvalnica, ne novac

U Agenciji kažu da nije podeljena 13. plata i ističu da u finansijskom planu za 2011. godinu, na koji saglasnost daju vlade Srbije i Crne Gore, ne postoje 13. i 14. plata. Prošle godine, kako dodaju, Kontrola letenja je završila višegodišnji projekat modernizacije, zbog čega je angažovanje zaposlenih bilo povećano.

- Zato je njih 130 odlukom UO nagrađeno novčanim nagradama u iznosu od 30 odsto do tri prosečne plate. Direktor Stankov nije dobio novčanu nagradu. Za izuzetan doprinos modernizaciji zaposleni su mu uručili zahvalnicu - ističu u Agenciji.

I posle smene ista plata!

Još jedna pogodnost za direktora i najviši menadžment je i to što, prema Kolektivnom ugovoru, imaju pravo da posle odlaska na nižu poziciju u kompaniji još godinu dana dobijaju istu platu.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde