PRIŠTINA: Trajkovićeva ne može u skupštinu zbog BG tablica

PRIŠTINA: Trajkovićeva ne može u skupštinu zbog BG tablica

Politika -
"Prilikom dolaska na sednicu Skupštine Kosova, mom vozilu je zabranjen pristup zgradi parlamenta u Prištini, rekla je poslanica kosovskog parlamenta

BEOGRAD - Poslanici kosovske skupštine Radi Trajković nije danas dozvoljen pristup zgradi parlamenta automobilom jer su, kako kaže, tablice na njenom vozilu sa BG oznakom, što, ocenila je ona, podseća "na banalnu fašizaciju svakodnevice na Kosovu koju bez trunke samokritike sprovode institucije iz Prištine". Trajković je primetila da međunarodna zajednica svojim mehanizmima vrsi pritisak na Beograd i pri najmanjem oklevanju u procesu pregovora, dok se kosovska strana ni na koji nacin ne sankcioniše za svoje diskriminatorske akcije koje nisu u funkciji uspeha dijaloga.

"Prilikom dolaska na sednicu Skupštine Kosova, mom vozilu je zabranjen pristup zgradi parlamenta u Prištini. Razlog za to nije bilo bilo kakvo kršenje protokola ili saobraćajnih pravila, već činjenica da su tablice na mom automobilu sa oznakom registarskog podrucja Beograda", objasnila je Trajković u pisanoj izjavi medijima. Ona je kazala da pravnog razloga za onemogucavanje pristupa vozilu krugu zgrade parlamenta nije bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja