Istraga protiv Albanaca

Pritvor ubicama srpskih dečaka!

Crna Hronika

Autor:

Sva petorica osumnjičenih za ratni zločin nad civilima tvrdili na saslušanju da 2001. nisu mučili i likvidirali dvojicu srpskih mladića

Pritvor ubicama srpskih dečaka!

Privođenje jednog od uhapšenih

BEOGRAD - Stiže ih pravda!
Petorici Albanaca
koji se sumnjiče da su 2001. godine, kao pripadnici Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, počinili ratni zločin nad srpskim civilnim stanovništvom određen je pritvor do mesec dana.

- Posle saslušanja, koje je trajalo duže od 10 sati, istražni sudija odredio im je pritvor do mesec dana. Tokom saslušanja petorica uhapšenih su tvrdila da nisu učestvovala u zločinu u logoru u selu Breznica, a pritvor im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke koji će tokom postupka biti saslušani. Među svedocima će, inače, biti i ljudi koji su bili očevici monstruoznog zločina i koji su osumnjičene prepoznali kao počinioce - kaže izvor Kurira iz srpskog pravosuđa.

U velikoj policijskoj akciji na jugu Srbije u petak uhapšeni su Elhami Salihi, Mustafa Limani, Šerif Adrija, Nedir Sefedini i Sevdaij Emurlah, zbog sumnje da su 2001. godine, kao pripadnici OVPMB, oteli, zverski mučili i likvidirali dvojicu srpskih mladića od 18 i 19 godina u improvizovanom logoru.

- Mladići su oteti tokom ratnih sukoba na jugu Srbije. Njihova tela, polomljenih kostiju, nađena su nekoliko stotina metara dalje, a uhapšeni Albanci bili su iznenađeni akcijom Žandarmerije 11 godina posle stravičnog zločina - dodaje izvor Kurira.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nisam spreman na to da predsednik skupštine Vojvodine bude neko ko će da pobegne čim dođe do problema Nenad Čanak, LSV

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!