Borba protiv korupcije

Priveden još jedan za krađu otpada iz Železare Smederevo

Crna Hronika

Autor:

Smedrevska policija saopštila je da je privedena još jedna osoba zbog krađe čeličnog otpada iz Železare Smederevo

Policija

SMEDEREVO - Smederevska policija uhapsila je danas još jednog člana kriminalne grupe koja je krala čelični otpad iz Železare Smederevo.

Uhapšeno je ukupno 14 ljudi, među kojima su radnici firme Harsko Metals Srbija, osumnjičeni da su oštetili Železaru za 5,7 miliona dolara.

Reč o čeličnom otpadu koji je preduzeće Harsko Metals Srbija prema ugovoru sa kompanijom trebalo da preradi i vrati Železari za dalji proces proizvodnje. Uhapšen je bivši direktor te firme Đorđe J, poslovođa Milovan N. i radnici Igor M, Aleksandar R, Nebojša P, Miroslav P, Miroslav J. i Dalibor D. Policijski inspektor Zoran Blagojević je novinarima rekao da su uhapšeni radnici priznali krivicu.

"Radnici firme Harsko Metals Srbija priznali su učinjeno delo i način na koji je iznošen kvalitetan otpad. U toku policijske istrage, dok se još nije znao ishod, Centrala preduzeća Harsko Metals podnela je krivične prijave protiv svojih radnika i odgovornih osoba, zato što su analize pokazale da je isporučen bezvredan otpad neupotrebljiv za proizvodnju" rekao je Blagojević. Iz firme "NN Luis" iz Osipaonice uhapšeni su prevoznici Miroslav V, Boban C. i otkupljivači Miodrag J, Živojin M, Goran J. i Dejan D.

Policija je počela istragu na osnovu prijave Železare Smederevo koja je, od odlaska Ju es stila, imala probleme, zastoje u proizvodnji i gubitke zbog nekvalitetne proizvodnje i većeg utroška rude, ali uzrok nije uspevala da otkrije.

Na stovarištima "Nole metal" i "Pašer metali" u Osipaonici policija je našla 300.000 kilograma čeličnog otpada iz Železara Smederevo. Čelični otpad prve klase u količini od 12.000 kilograma, takođe iz Železare Smederevo, nađen je na stovarištu "Đurđev grad" u Maloj Krsni.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Očigledno je da Radomir Nikolić želi da poboljša položaj u stranci. Verujem da njegov otac nema ništa protiv Branko Radun analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!